Руски изтребител Су-27 прихвана два самолета на Великобритания и САЩ

...
Руски изтребител Су-27 прихвана два самолета на Великобритания и САЩ
Коментари Харесай

Руски изтребители са прихванали американски и британски самолети над Черно море

Руски изтребител Су-27 прихвана два самолета на Англия и Съединени американски щати над Черно море. Това беше обявено пред кореспонденти в Националния център за ръководство на защитата (НЦУО) на Русия, предадоха осведомителните агевции.

Военните означиха, че радарите на Въоръжените сили на РФ са разкрили две въздушни цели, приближаващи се до съветската държавна граница над неутралните води на Черно море.

"За идентифициране на въздушни цели и попречване на нарушение на държавната граница на Руската федерация, във въздуха беше вдигнат изтребител Су-27 от силите за противовъздушна защита на Южния боен окръг. Екипажът на съветския изтребител е разпознава въздушните цели като стратегически разследващ аероплан RC-135 на английските Военновъздушни сили и аероплан на главната патрулна авиация P-8A Poseidon от американския флот и ги ескортира над Черно море ", споделиха от НЦУО. Центърът акцентира, че със своите дейности Су-27 не е позволил нарушение на държавната граница на Русия.

Както прецизираха военните, откакто самолетите на НАТО са се отдръпнали от съветската граница, Су-27 се е върнал в базата си. Целият полет на съветския изтребител Су-27 е извършен строго в сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР