Руски изследователски кораб, за който има данни, че се използва

...
Руски изследователски кораб, за който има данни, че се използва
Коментари Харесай

Руски шпионски кораб е засечен край Нидерландия

Руски проучвателен транспортен съд, за който има данни, че се употребява за шпионаж, е бил засечен край нидерландското крайбрежие, оповестява проверяващата журналистическа платформа Pointer.

Посочва се, че корабът " Евгений Горигледжан " е изключил автоматизираната си идентификационна система скоро откакто е навлязъл в Северно море. Той се е появил в Балтийско море покрай немския бряг на 14 октомври. Впоследствие се е насочил към Северно море, а транспондерът му е бил изключен край датския Олборг. Последният сигнал от него е регистриран на 17 октомври – той е посочил, че плавателният съд се движи към към Нидерландия.

" Евгений Горигледжан " е океанографски транспортен съд на военноморските сили на Русия. Официалното му предопределение е за проучване на морското дъно и подводни действия.

Журналистите считат, че корабът е част от секретна военна стратегия на основното ръководство за дълбоководни проучвания на съветското министерство на защитата, която е основана още по време на Студената война.

" Евгений Горигледжан " е снабден минимум с две миниподводници и радиолокационно съоръжение, се споделя в обявата на Pointer. Освен това той може да употребява подводни дронове.

Засега не е ясно дали флотът на Нидерландия следи съветския транспортен съд, написа изданието Гордон. Представител на военноморските сили на страната е отказал да разяснява тематиката в конкретика.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР