Руски гражданин, който е работил на кораби, е признат за

...
Руски гражданин, който е работил на кораби, е признат за
Коментари Харесай

Десетки години затвор за руснак, шпионирал за ЦРУ

Руски жител, който е работил на кораби, е приет за отговорен за държавна измяна за предаване на военни секрети на Централно разузнавателно управление на САЩ, оповестиха съветските секрети служби, съобщи БГНЕС.
Юрий Йешченко беше наказан по-рано тази седмица на 13 години престой в колония за опит да даде на Съединени американски щати информация за съветските оръжейни системи, се споделя в изказване на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на уеб страницата й. Той " решил за лични цели да трансферира информация на Съединените щати за обещаващото развиване на съветския военно-промишлен комплекс ", се споделя в изказването.
 Бивш командос от армията на Съединени американски щати се призна за съветски разузнавач Бивш командос от армията на Съединени американски щати се призна за съветски разузнавач
Бивш офицер от елитното поделение на специфичните сили на американската войска " Зелените барети " се призна за отговорен в шпионаж за Ру...
Според ФСБ, Йешченко е работил за организация в затворения арктически град Североморск, която е доставяла радиоелектронни системи за кораби в Северния флот на Русия.
ФСБ съобщи, че сред 2015 и 2017 година Йешченко е направил копия на класифицирана информация на оръжейните системи на флота, преди да реализира контакт с Централно разузнавателно управление на САЩ при започване на 2019 година През юли същата година ФСБ арестува Йешченко в южния съветски район Брянск, до момента в който той се пробва да съобщи документите, оповестиха от службата за сигурност.
Йешченко, който беше наказан от районния съд на Брянск, се призна за отговорен и " се разкая " в съда, оповестиха от ФСБ.
Случаите на шпионаж са се нараснали в Русия през последните години, установи Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР