Руски атаки в големи райони на Украйна нанесоха щети на

...
Руски атаки в големи райони на Украйна нанесоха щети на
Коментари Харесай

Запорожката атомна централа отново е изключена

Руски офанзиви в огромни региони на Украйна нанесоха вреди на инфраструктурата, в това число доставките на електрическа енергия за най-голямата нуклеарна централа в Европа, оповестиха украински публични лица.

Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна още веднъж е изключена от електрическата мрежа, откакто съветският обстрел е развалил останалите високоволтови линии, оставяйки я единствено с дизелови генератори, заяви украинската нуклеарна компания „ Енергоатом “.

Централата, която е в съветски ръце, само че се ръководи от украински служащи, разполага с гориво за 15 дни, с цел да задвижи генераторите, разгласи „ Енергоатом “.

Съобщава се също за съветски удари в Кривий Рог, в Централна Украйна, и в Суми и Харков, на североизток. Тежки боеве се водят в източните региони на Луганск и Донецк.

Врагът се пробва да задържи краткотрайно завзетите територии, съсредоточавайки напъните си върху сдържането на дейностите на Силите за защита в избрани региони “, сподели генералният щаб на Украйна в четвъртък.

В резултат на спиранията украинските цивилни жители остават без ток и водоснабдяване през последните седмици. Русия отхвърля да е ориентирана към цивилни, макар че спорът към този момент умъртви хиляди хора, разсели милиони и остави някои украински града в руини.

Външните министри от групата на най-богатите демокрации (Г-7) ще обсъдят по какъв начин най-добре да координират по-нататъшната поддръжка за Украйна, когато се срещнат в четвъртък в Германия.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР