Руската ваксина Спутник V няма да може да получи разрешение

...
Руската ваксина Спутник V няма да може да получи разрешение
Коментари Харесай

Спутник V не може да получи разрешение за употреба в ЕС преди края на юни

Руската ваксина " Спутник V " няма да може да получи позволение за приложимост в Европейски Съюз преди края на юни, предизвести френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон, представен от Франс прес.

Има първи стадий на разглеждане, който се назовава теоретичен разбор и който без подозрение ще продължи минимум доникъде на юни, акцентира Бон пред комисията по външни работи на френския Сенат. След това ще би трябвало да бъде получена и позицията на Европейската организация по медикаментите за допускането на съветската ваксина до европейския пазар, което лишава още няколко седмици. Следователно тя не може да получи позволение за приложимост преди края на юни, уточни той.

Към този миг Европейски Съюз би трябвало да разполага с доста повече налични дози от ваксини на други лаборатории, затова потребността ще е надалеч по-малка, означи държавният секретар по европейските въпроси.

Клеман Бон акцентира и ограничавания индустриален потенциал на съветската ваксина и упрекна Москва, че употребява " Спутник V " като агитационен инструмент. " Нека не бъдем наивни, (те имат) тактика за разделяне в Европейски Съюз, която за момента, и толкоз по-добре, не е дала плодове, като се изключи няколко изменничества ", означи той.

От 27-те страни членки на Европейски Съюз единствено Унгария и Чехия са решили да прибегнат до съветската ваксина, без да чакат одобряването ѝ от европейската лекарствена организация. В Словакия това решение докара до оставката на премиера Игор Матович, подложен на рецензии даже от личното си държавно управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР