Руската църква Свети Николай беше затворена в четвъртък следобед и

...
Руската църква Свети Николай беше затворена в четвъртък следобед и
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Без заповед на Патриарха храм не може да бъде затворен

Руската черква „ Свети Николай ” беше затворена в четвъртък следобяд и към момента не е отворена. Патриарх Неофит утвърди четирима свещеници, които да служат там. Кой обаче може да заключва източноправославни храмове в България с изключение на Светия синод?

Темата в „ ” разяснява Тивериополският свещеник Тихон. „ Без заповед на Патриарха храм не може да бъде затворен ”, твърди отецът. По думите му Руската черква е под юрисдикцията на Неофит.



„ Цялата неволя е в едно – тук имаме един психически проблем, един прочувствен, един държавен, един юридически и един църковен проблем ”, сподели още Тивериополският свещеник. Той акцентира разликата сред дипломатични и дипломатически дейности. Според Тихон българската страна е постъпила дипломатически, гонейки свещеници, само че не го е направила дипломатично.



„ Едно е несъмнено. Бих се радвал в случай че тяхната и нашата политика не се месят толкоз. Те едно „ Отче наш ” не могат да кажат, а всички станаха експерти по религиозно-правните въпроси ”, приключи Тивериополският свещеник Тихон.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР