Софициална церемония в резиденция Загулба“ в Баку бе посрещнат държавният

...
Софициална церемония в резиденция Загулба“ в Баку бе посрещнат държавният
Коментари Харесай

Румен Радев бе посрещнат с официална церемония в Азербайджан

С публична гала в резиденция „ Загулба “ в Баку бе посрещнат президентът Румен Радев от президента на Азербайджан Илхам Алиев . Българският президент е на публично посещаване в Баку по покана на своя сътрудник.

Президентите на двете страни бяха съпроводени от техните съпруги - Десислава Радева и Мехрибан Алиева, както и от делегациите на двете страни.
 д
В началото на церемонията прозвучаха химните на България и на Азербайджан. След това представителите на делегацията на страната хазаин, последвани от българската делегация, се ръкуваха с президентите Радев и Алиев, както и с техните съпруги.  

По-късно двамата държавни глави ще беседват на четири очи, а по-късно ще се състоят пленарни диалози сред двете делегации.

Очаква се в наличието на двамата президенти да бъдат подписани редица документи за подсилване на двустранното съдействие.

Радев ще се срещне и с ръководителя на Милли Меджлиса (парламента) на Азербайджан проф. Сахиба Гафарова.

Малко по-късно ще бъдат положени и венци на „ Алеята на славата “ пред паметника на Гейдар Алиев.

Акцент на визитата на българския държавен глава е укрепването и задълбочаването на стратегическото партньорство и съдействието в сфери от съвместен интерес, измежду които енергетиката, стопанската система, високите технологии, нововъведенията, превоза и туризма. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР