Вчера Apple представи новите си таблети iPad Pro и iPad

...
Вчера Apple представи новите си таблети iPad Pro и iPad
Коментари Харесай

Лоши новини: Apple ще продава новите iPad-и без зарядно и стикери в някои държави

Вчера Apple показа новите си таблети iPad Pro и iPad Air, както и нови аксесоари за тях. Днес стана ясно, че в целия Европейски съюз и Обединеното кралство устройствата ще се доставят без захранващ адаптер и стикери на Apple, защото това се изисква от законодателството в района за понижаване на електронните боклуци.

В Европа и Обединеното кралство комплектът за доставка на новите модели iPad Pro и iPad Air ще включва единствено USB Type-C кабел в допълнение към таблета. Това е първият път, в който Apple употребява този метод при таблетите си. При всяко предходно потомство таблети на компанията те се предлагаха постоянно с упоменатите аксесоари. Очевидно в други райони новите таблети ще се оферират със зарядно устройство и стикери.

Тази смяна се дължи на политиката на Apple за унищожаване на всички пластмасови детайли за понижаване на въздействието върху околната среда. Въпреки това чиновниците на оторизираните магазини Apple Store ще имат на склад стикери с логото на компанията и ще ги раздават на клиентите на новите таблети, само че единствено при поискване. В България към момента няма публични Apple Store магазини. Надяваме се скоро това да се промени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР