Руската църква е инструмент на държавната пропаганда за най-тъпите, а

...
Руската църква е инструмент на държавната пропаганда за най-тъпите, а
Коментари Харесай

Александър Невзоров: Путин е все още жив, защото му е поверено разрушаването на Русия

Руската черква е инструмент на държавната агитация за най-тъпите, а те са 99%

Руснаците е невероятно да бъдат излекувани, всеки от тях носи в себе си фантазии за война, за милиони трупове, за кръв, споделя известният анализатор

Интервю на Радио „ Свобода “ в границите на взаимния план на svoboda.org и „ Невзоровските среди “

- Скоро още веднъж имаше серия от ракетно-бомбени удари по основна инфраструктура на Украйна. И още веднъж починаха хора. От началото на войната те към този момент са десетки хиляди. Коронован ли е към този момент Путин като людоед или е просто нечовечен политик, който отстоява ползите на страната си както може?

– Жесток политик е комплимент. Ако го назовем „ неуравновесен садист “ картината ще бъде по-точна, безжалостна и ярка. И ще е ясно, че човек, който може да води такава война не познава нито болката, нито тъгата, некадърен е да съпреживява, да се разкайва. Той не схваща какво прави. Той допуска, че живее в своите историософски книжки, в които войната е набор от букви и дати, някаква картинка. Той в действителност е анормален, напълно анормален човек.
Говоря за това без никакво притеснение. 
Защото Русия с ударите по инфраструктурата единствено удостоверява своята известност на дебилска войска, която безсмислено и безуспешно млати единствено с цел да изпотроши, да убие, да прави гадости. В тези удари няма никакъв боен смисъл. Те единствено сплотяват и укрепват украинците. Мисълта, че такава тактичност ще възпламени украинския народ, той ще тръгне срещу Зеленски и ще изиска договаряния е нелепа – те ще устоят всичко, а Русия в никакъв случай не е имала подобен заплашителен съперник. Този съперник ще я погребе.

- В подобен случай заслужава ли Владимир Путин славата и участта на Осама бин Ладен? Или Путин към момента не е цел номер едно?

- Той, за жалост, не е „ цел номер едно “, само че по друга причина. Разбира се, Байдън, Америка, някои служби на Израел и Европа биха могли да решат въпроса за няколко часа. Ако от играта бъде изведена главната фигура войната ще свърши. Но те не желаят да създадат това, мисля, че те схващат, че никой, с изключение на Путин не е в положение да докара Русия до окончателния провал, до окончателния разпад, а това ще ги избави от нуждата да употребяват, въпреки и стандартно, само че въпреки всичко някакво съществено оръжие.
Путин ще направи всичко самичък. Той е толкоз некадърен, толкоз некадърен да планува следствията от постъпките си, толкоз садистичен, че му е поверено разрушаването на Русия. Затова е още жив. 

- Путинската политика към Украйна е заличаването на страната дружно с нейните поданици. Същото правеше Адолф Хитлер. Но паралелно с фюрера постоянно е имало ярки  фанатици като Гьоринг, Гьобелс, Борман. Кои са антропофагите паралелно с Путин? Или той е самичък в своето човеконенавистничество и не отстъпва пиедестала на в никакъв случай?

- Трудно е да се каже. Всички тези хора са просмукани от див боязън. И до каква степен самите те са людоеди, пълноценни садисти и безумци, ние не можем да кажем. Те имат същия проблем както и цяла Русия. Ние не знаем в този момент каква част от популацията на Русия е подложено на необратимата и неизлечима обработка на пропагандата. Ще е нужна промяната на няколко генерации, с цел да се изветри тази низост. Настъпили са необратими промени в хората. Ние разбираме, че те са прекалено много, само че не можем да отделим тези, които се бият в гърдите от боязън, от същинските садисти.

- Това значи, че Вие мощно сте преразгледали своите възгледи за руснаците след началото на войната. Силно ли Ви изненада съветският народ?

- Не съм мислил, че всичко може да е толкоз трагично.  Всичко, което в този момент се случва в Украйна е колосален парадокс, толкоз обичаен за путинската войска.
В моя телеграм-канал хора, които водят война край Бахмут ми изпратиха видео - 24 часов преглед на един окоп с „ мобици “ (мобилизирани-бел. ред.). Първо в окопа пада бомба от коптер и всички се разбягват, суетят се, тече кръв. Помолих да ми пратят видео на всеки три часа от това окопче. Никой не пристигна при тях. Нито бойните им приятели, нито медици, нито дори погребалната група. 
След 24 часа в окопа към този момент никой не мърдаше…

- А православната черква ръси със светена вода бойците и офицерите, които отпътуват на украинския фронт. И какво ще стане с църковните дейци, когато свърши войната?

- Аз мисля, че всичко ще бъде заровено в един гроб. Подлата, кървава, пропагандистка, безсрамна роля на РПЦ е забележима за всички. Ние разбираме, че те нямат бъдеще – без значение дали ще остане нещо от Русия или не. 
Те са инструмент на държавната агитация за най-тъпите. Най-тъпите също имат право на агитация. А доколкото у нас най-тъпите са 99%, то като цяло пропагандата може да бъде изцяло продуктивна.

-Какво ще се случи с Русия. Все по-често се чува, че нейният разпад би бил богатство, тъй като раздробената страна няма да може повече да заплашва съседите си. Какво мислите Вие?

- Аз мисля, че и мисленето към този момент е неефикасно. Разбира се, че ще има разпад. Нямам вяра за протест в Русия, вярата ми е единствено на ВСУ.

- Вие нарисувахте съдбовна картина. Но дано да дадем късмет и на оптимистите. Ако на власт дойдат светли хора или светли сили…

- Какви светли? 

- Все отново има политици, един от тях е Иля Яшин, има и други такива хора в Русия. Как да се избавим от облика на путинско-фашистка страна?

- Още през февруари споделих, че Русия ще би трябвало да си измисли друго име. Но, в случай че това бъде страна без нуклеарно оръжие, без всички тези думи, без целия този възторг, това към този момент няма да е Русия. 
Не имам вяра в тези розови фантазии и розови сълзливости. 
Това ще бъде доста кървясъл, доста тежък развой. За страдание, Путин, който е безумец, отвори вратата пред чудовищни бедствия. И тези чудовищни бедствия няма да свършат когато ВСУ освободят Донецк, Луганск, Крим и всичко останало. 
Тези бедствия ще бъдат наши бедствия, допускам, в идващите 20 години.
И не драматизирам, когато споделям, че следствията от тази война ще бъдат не по-малко неприятни в сравнение с самата война.
Както е и погрешно да допускаме, че незабавно откакто ВСУ изтика путинската орда отвъд географски приетите граници на Украйна, всичко ще се върне в режима от 22-ри или 23-ти февруари.
Не, светът повече няма да бъде подобен.

- Губещият войната Путин се пробва да преформатира нейните цели и опорни точки: от денацификация и демилитаризация се пробва да премине към свещена война. Ще успее ли да призове под флага на свещената война руснаците, с цел да му оказват помощ да завоюва?

- Нужна ни е някаква насочна точка, кой би бил необходим на Путин, при какви условия тази свещена готовност би могла да изиграе някаква роля?
Имаме сборище ненормални под названието „ НОД “ – Национално освободително придвижване, политическа фракция.
Ясно е, че тези хора са точно от категорията, която би била нужна на Путин за победа и за поврат на обстановката. Тези хора имат подобен подбор от идеи…Тези хрумвания би трябвало да обезпечат милиони тонове човешко в окопите, в канавките около пътищата, милиони литри напразно пролята кръв.
Тези хора е невероятно да бъдат излекувани. Всеки от тях носи в себе си фантазии за война, за милиони трупове, за кръв. А също така те носят пред себе си огромна ракета. Те упорстват тази ракета да удари Вашингтон.
Всяка тяхна концепция е смъртно рискова. 
А всички, които са запазили най-малко малко възпитание, те не са годни за путинската рат.

- Тоест, Вие мислите, че народът няма да се хване на приказките за свещена война?

- Не... НОД е радикална политическа фракция с клинично луди и никой различен. Но и те, мерзавците, не отиват на фронта. Едно е да покрещиш, да поразмахваш знамената, а напълно друго е да търсиш откъснатите си ръце някъде край Луганск. Не са подготвени на това. 
Но това не анулира думите ми, че, за жалост, се е случило окончателно изменение на качеството на народа. За мен страхливостта е не по-малък недостатък от подлостта и садизма.

- Някои считат, че табакера (Руският император Павел I е погубен с удар от табакера в слепоочието от група гвардейски офицери през 1801 година-бел. ред.) ще избави обстановката. Но в този случай обликът на Путин ще бъде митологизиран като „ обединител на съветските земи “, като индивидът, който е желал да построи огромна Русия. Друг вид е арбитражен съд, на който всички легенди ще бъдат разрушени на пух и прахуляк и ще се види какъв брой е презрян. Какво наказване заслужава Путин – разкриване или табакера?

- Къде сте видели в последно време хубави табакери. 
Ясно е, че изходът ще бъде заплашителен. Действително заплашителен, тъй като отговорът на това, което той аргументи, също ще бъде заплашителен.
И това ще надмине всичко, което нормално се случва с деспотите и диктаторите. 
Защото той, евентуално, е най-лошият от тях, най-тъпият, най-садистичният. 
Аз не дефинирам наказването на никого, няма да вземам участие в това. А след това просто ще дойда и ще се изпикая на гроба.
Превод: Faktor.bg

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР