Руската специална военна операция не цели сваляне на сегашното правителство

...
Руската специална военна операция не цели сваляне на сегашното правителство
Коментари Харесай

Русия отрича да цели сваляне на правителството на Украйна

Руската специфична военна интервенция не цели събаряне на настоящето държавно управление на Украйна или заличаване на нейната държавност. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Тя разясни, че задачата на " интервенцията " е да отбрани Донецката и Луганската национална република, да демилитаризира и денацифицира Украйна , както и да отстрани военната опасност за Русия, която идва от украинската територия заради активността на страните от НАТО там и опитите за съоръжение на страната с оръжие.

" Операцията е не е ориентирана към окупация на Украйна, заличаване на нейната държавност или събаряне на настоящето държавно управление. Не е ориентирана против цивилни " , безапелационна бе Захарова.

Тя означи, че Русия е принудена да продължава да изяснява задачите си на фона на " дезинформацията и подправените истории, които западните разследващи организации основават в западните медии ".
 Съединени американски щати: Зеленски остава основна цел за съветската експанзия
Съединени американски щати: Зеленски остава основна цел за съветската експанзия

Според Блинкън, Путин се пробва да смъкна властта в Киев

Захарова упрекна Съединените щати в създаването на биологични оръжия в украинския район покрай границата с Русия.

" През последните няколко дни се потвърдиха дългогодишните страхове, които неведнъж изразявахме от години по отношение на създаването на военни биологични материали от Съединени американски щати на територията на Украйна под отбраната на съответните американски специфични служби ", съобщи тя и добави, че това е доказано освен от данните, получени оперативно на територията на Украйна, освен въз основа на изказванията на съответните украински организации, само че и непосредствено във Вашингтон по време на тирада на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи началото на специфична военна интервенция по искане на ръководителите на републиките в Донбас. Той акцентира, че Москва не възнамерява да окупира украински територии и задачата е демилитаризация и денацификация на страната.

Министерството на защитата на Русия увери, че съветските въоръжени сили не нанасят удари против украински градове и разясни, че украинската военна инфраструктура се унищожава с прецизни оръжия и няма опасност за цивилните.

Въпреки изказванията на Русия, международни медии оповестиха, че украинският президент Володимир Зеленски е оживял при минимум против себе си от началото на съветската инвазия в страната.

В началото на военния спор от Киев, само че той отхвърли.
 Зеленски е оживял при три опита за нападение за седмица
Зеленски е оживял при три опита за нападение за седмица

Атаките са били планувани от групата " Вагнер " и от чеченски наемници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР