Руската служба за външно разузнаване (СВР) обвини Украйна, че съхранява

...
Руската служба за външно разузнаване (СВР) обвини Украйна, че съхранява
Коментари Харесай

Украйна опроверга Русия, че държи оръжия в АЕЦ

Руската работа за външно разузнаване (СВР) упрекна Украйна, че съхранява доставено от Запада оръжие в атомните електроцентрали в цялата страна,. Това съветско изказване бе опровергано от съветника на украинския президент Михайло Подоляк , представен от Руската работа на Би Би Си.

Ръководителят на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин съобщи тазиу заран: " Става дума за най-скъпите и дефицитни за украинските въоръжени сили ракети за РСЗО HIMARS и други непознати системи за Противовъздушна отбрана, както артилерийски муниции с огромен диаметър ", сподели Наришкин, представен от пресслужбата на СВР.

Той твърди, че доставените от Съединени американски щати ракетни установки HIMARS , системи за противовъздушна защита и артилерийски муниции са били изпратени в АЕЦ " Ровно " в Северозападна Украйна.

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, в отговор изрично отхвърли това изказване в своя " Туитър "

" Украйна в никакъв случай не е съхранявала никакви оръжия на територията на атомната електроцентрала, както фиктивно твърди ru-СВР (Наришкин). На собствен ред Русия завзе (Запорожката АЕЦ) ЗАЕЦ и държи военни там. Украйна постоянно е отворена за контролни органи, в частност МААЕ. Смисълът на лъжите на руснаците е да оправдаят своите провокации ", написа Подоляк.

Големият брой атомни електроцентрали в Украйна са в центъра на вниманието от началото на войната. Руските сили превзеха нефункциониращата АЕЦ " Чернобил " по-малко от 48 часа след нахлуването си на украинска територия, а след това - най-голямата в Европа.

в обстрела на Запорожката АЕЦ, а Украйна твърди, че Русия употребява мястото на процедура

Международната организация за атомна сила изрази сериозна угриженост по отношение на офанзивите наоколо до централата и предизвести за
 МААЕ остава в Украйна до момента в който е належащо
МААЕ остава в Украйна до момента в който е належащо

Рафаел Гроси се надява, че няма да се употребяват нуклеарни оръжия във войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР