Руската рубла се увеличи до най-високите си нива от повече

...
Руската рубла се увеличи до най-високите си нива от повече
Коментари Харесай

Рублата е най-добре представящата се валута в света

Руската рубла се усили до най-високите си равнища от повече от седем години, достигайки малко над 50 рубли за 1 $ - за първи път от май 2015 година , оповестява " Ройтерс ".

От началото на годината рублата се трансформира в най-добре представящата се валута в света. Тя нарастна в резултат на ограничаващите ограничения на Москва, подхванати за предотвратяване на финансовата система на страната от западните наказания, наложени поради нашествието ѝ в Украйна.

Други фактори за високата стойност на валутата са постъпленията от експорт на артикули, внезапният спад на вноса и идните данъчни заплащания в рубли от експортно насочени съветски компании.



Към 7.24 часа по Гринуич рублата се увеличи с над 3% по отношение на $ до 50,01 рубли за $. Спрямо еврото рублата се усили с 3% до 52,89 рубли за евро, което е първо повишаване над равнището от 53 рубли за евро, регистрирано последно през април 2015 година

„ Капиталовият надзор разреши на валутата и да отхвърли това, което Белият дом и рейтинговата организация Moody's обявиха в понеделник, че е първото несъблюдение от страна на Русия от повече от век насам на нейните интернационалните облигации.

Кремъл, който разполага с твърда валута от приходите от нефт и газ, за ​​да извърши плануваните заплащания по дълга, обаче отхвърли това изказване, наричайки го изкуствено и основано от западните наказания.

Силната рубла попречва приходите в страната от продажбата на артикули в чужбина против долари и евро. По-рано вицепремиерът Андрей Белоусов съобщи, че за промишлеността ще бъде по-добре, в случай че рублата спадне до 70-80 рубли за $.

На този декор финансовия министър Антон Силуанов означи, че единственият метод да се влияе върху курса на рублата, е Централната банка или финансовото министерство да възобновят валутните си интервенции.

Миналия месец Министерството на финансите на Съединени американски щати приключи способността на Русия да изплаща своите милиарди дълг на интернационалните вложители посредством американски банки . В отговор съветското финансово министерство съобщи, че ще изплати деноминирани в долари задължения в рубли и ще предложи " опция за следващо конвертиране ".

Русия дължи към 40 милиарда $ в задгранични облигации, към половината от тях за чужденци. Преди началото на войната Русия имаше към 640 милиарда $ в задгранична валута и златни запаси, огромна част от които се държаха в чужбина и в този момент са замразени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР