Руската прокуратура поиска да осъди Алексей Навални (включен в списъка

...
Руската прокуратура поиска да осъди Алексей Навални (включен в списъка
Коментари Харесай

Руската прокуратура поиска 20 години затвор за Навални


Руската прокуратура изиска да осъди Алексей Навални (включен в листата на терористите и екстремистите; основаната от него ФБК е включена от Министерството на правораздаването в регистъра на организациите, които работят като задгранични сътрудници, приети за екстремистки, както и нежелана организация и неразрешени в Русия) на 20 години затвор по делото за основаване на екстремистка общественост. Това оповестява ТАСС с позоваване на юрист Олга Михайлова.

Държавният прокурор изиска Навални да бъде приет за отговорен по част 3 на член 282.1 от Наказателния кодекс на Русия във финансиране на екстремистка активност и обществени апели за това и изиска да бъде наказан на отнемане от независимост с изтърпяване на присъда в колония със непоколебим режим.

Прокурорът изиска вторият забъркан в тази ситуация Даниел Холодни, който беше механически шеф на канала на Навални в YouTube, да бъде приет за отговорен в основаване на екстремистка общественост и образуване на активността на екстремистки организации и да го осъди на 10 години колония със непоколебим режим.

Според РИА Новости присъдата ще бъде оповестена на 4 август.

Според следствието не по-късно от 2014 година Навални е основал екстремистка общественост, чиято активност е ориентирана към подкопаване на държавната целокупност и конституционния ред в Русия. За да финансира организацията, управлението сътвори осем неправителствени организации, измежду които компании и фондации.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР