Руската полиция е натикала в патрулка и откарала опозиционния лидер

...
Руската полиция е натикала в патрулка и откарала опозиционния лидер
Коментари Харесай

Навални арестуван край Кремъл мигове след появата си на протеста

Руската полиция е натикала в патрулка и откарала опозиционния водач Алексей Навални, малко откакто той се е появил на митинг в центъра на Москва, с цел да призове гласоподавателите да бойкотират нагласените и манипулирани президентски избори в Русия, планувани за 18 март, оповестява "Ройтерс ".
Видео фрагменти, оповестени в обществените мрежи, демонстрираха Навални да се появява в центъра на Москва, на няколкостотин метра от Кремъл, с цел да се причисли към няколкостотин свои поддръжници, участващи в митинга, който съветските управляващи са оповестили за противозаконен.

Той извървял единствено няколко метра, когато е бил заобиколен от тежковъоръжени полицейски елементи. Те са го проснали първо на паважа, а по-късно са го влачили до патрулката.

В акаунта на Навални в "Туитър " се появи известие, че е задържан. "Това няма значение. Елате на Тверская. Вие не излизате поради мен, а за своето бъдеще ", се акцентира в обявата.

По-рано през днешния ден полиция нахлу в офиса на Навални в Москва, като предлогът беше бомбена опасност.

Руският съд забрани на Навални да взе участие на президентските избори, които социологическите изследвания демонстрират, че ще бъдат извоювани безапелационно от Владимир Путин. Въпреки че Навални съобщи, че знае, че Путин ще бъде избран отново, акцията му за протест цели по-слаба изборна интензивност, с цел да се опита да хвърли сянка върху успеха му.

 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР