Руската опозиция призова в сряда за протести срещу президента Владимир

...
Руската опозиция призова в сряда за протести срещу президента Владимир
Коментари Харесай

Руски опозиционери зоват за протести срещу обявената частична мобилизация

Руската съпротива прикани в сряда за митинги против президента Владимир Путин , откакто той подреди за това, което врагът на Кремъл Алексей Навални назова незаконна война, оповестява Ройтерс.

Рано тази заран Путин подреди първата готовност на Русия след Втората международна война и поддържа проекта за анексиране на части от Украйна, предупреждавайки Запада, че не блъфира, когато сподели, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани Русия.

Навални, най-известният опозиционен водач в Русия, който сега е в пандиза, съобщи, че Путин изпраща повече руснаци на гибел поради една несполучлива война.

Ясно е, че незаконната война се утежнява, задълбочава се и Путин се пробва да въвлече допустимо най-вече хора в това ", сподели Навални във видеообръщение от пандиза, записано и оповестено от неговите юристи.

Той желае да оцапа стотици хиляди хора в тази кръв, добави Навални.
 Еднопосочните полети от Русия се разпродадоха, откакто Путин разгласи частична готовност
Еднопосочните полети от Русия се разпродадоха, откакто Путин разгласи частична готовност

Съобщението породи боязън, че на мъжете в боеспособна възраст няма да им бъде позволено да изоставен страната

След нашествието на 24 февруари Путин разруши недоволството и медиите с хиляди задържани на антивоенни митинги и нов закон, който планува 15-годишни присъди затвор за тези, които популяризират " подправени вести " за армията.

Руската държавна телевизия показва критиците като предатели, които са платени от Запада . Путин разгласи, че за Украйна, която съгласно него се употребява от Съединените щати и техните съдружници в опит да унищожат Русия.

Руските антивоенни групи приканиха за улични митинги против заповедта за готовност. Това значи, че хиляди съветски мъже, нашите татковци, братя и съпрузи, ще бъдат хвърлени в месомелачката на войната ", обявиха от антивоенната коалиция " Весна ". Сега войната пристигна във всеки дом и всяко семейство.

Антивоенната коалиция прикани руснаците да излязат по улиците в огромните градове в сряда.

В дните след началото на войната полицията за битка с безредиците потуши нощните улични митинги, задържайки минимум 16 000 протестиращи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР