Руската офанзива срещу Киев е в застой, твърди швейцарски журналист.

...
Руската офанзива срещу Киев е в застой, твърди швейцарски журналист.
Коментари Харесай

Преценки: Руската офанзива срещу Киев в застой, 80% от жилищата в Мариупол са разрушени


Руската атака против Киев е в застой, твърди швейцарски публицист. Украинската войска към момента държи под надзор най-важните основни области, споделя Зеленски. Той благодари на Съединени американски щати за " новата и ефикасна " помощ.

Улица в Киев

в столицата Киев и да ги изтласкат от прилежащите села. Ситуацията е сложна, само че може да бъде следена, споделят от украинската войска. армията дава отговор на всеки удар на врага.
Редакцията предлага
Зеленски благодари за помощта на Съединени американски щати

В свое видеообръщение той акцентира, че украинците към момента управляват най-важните основни области. Подобни изказвания идват и от украинската войска - твърди се, че три седмици след началото на войната тя държи под надзор най-важните области, в които руснаците се пробват да обхванат. Зеленски благодари в тази връзка на американския президент Джо Байдън за " новата и ефикасна " помощ, която Съединени американски щати оказват на Украйна. Украинският президент посочи, че не може да назове всички елементи към американската помощ. Част от тактиката е " врагът да не знае какво може да чака ", сподели още Зеленски.

Според швейцарския публицист Курт Пелда явно има сигнали за това, че съветската атака против Киев е в застой. В изявление за обществено-правната немска телевизия АРД в петък сутринта той осведоми, че до момента в който през нощта е имало ракетни набези в покрайнините на столицата, то в източната част на Киев украинските бойци реализират прогрес.

Обвиненията на Съединени американски щати против Китай

Очаква се през днешния ден. По думите на американския външен министър Съединени американски щати желаят да подчертаят пред Китай, че Пекин носи цялостната отговороност за всички подхванати от него ограничения в поддръжка на съветската експанзия. " Загрижени сме за това, че Китай се осмелява да поддържа Русия и нейната офинзива в Украйна непосредствено с военно съоръжение. " Досега Китай отхвърляше упреците. Съединени американски щати са загрижени и за това, че Пекин може да помогне на Москва да заобиколи глобите, наложени от Запада.

" В Мариупол разрушенията са големи "

Все още няма ясна информация за. Според украинския народен представител Серхий Тарута в театъра са се намирали повече хора, в сравнение с се е предполагало до момента - той приказва за 1300 души. Преди това градските управляващи допускаха, че там се укриват към 1000 цивилни. По думите на украинската депутатка Олга Стефанишина в четвъртък от театъра са били изведени 130 души. Според обява на Тарута във Facebook хората се тормозят, че след трайния обстрел от страна на съветските елементи към този момент няма кой да избави бедстващите хора в Мариупол. Покрай съветската обсада избавителните отряди в действителност не можели да работят в града. По украински данни спектакъл в Мариупол е бил бомбардиран целеустремено в сряда. Русия упрекна украинският отряд " Азов " за нападението.

В обсадения пристанищен град Мариупол 80% от жилищата са опустошение, като 30% от тях не могат да бъдат възобновени, излиза наяве от информации на локалните управляващи. " Всеки ден над града биват хвърляни сред 50 и 100 бомби. Разрушенията са големи ", написа в Телеграм градският съвет.

Съединени американски щати: Броят на нападенията над цивилни цели пораства

Европейският съюз осъжда остро " военните закононарушения " на Русия в Украйна, разгласи висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел. Целенасочени набези над цивилни жители и инфраструктура са " безсрамни, неоправдателни, безусловно неприемливи " и съставляват тежко нарушаване на филантропичното интернационално право. Брюксел осъжда продължаващите набези на съветската войска над цивилното население, както и продължаващата към този момент седмици блокада на пристанищния град Мариупол.

И Съединени американски щати осъждат нападенията над цивилни в Украйна. По данни на Вашингтон съветската войска целеустремено атакува цивилни здания. " Установихме, че броят на нападенията над цивилни цели и инфраструктура е повишен ", сподели почитан представител на американското министерство на защитата. Същевременно се вижда все по-нисък морал при съветските бойци, настояват още от Вашингтон. " Ние нямме взор над всеки боец и всяка военна част, само че разполагаме със сигнали, че в някои отряди моралът не е изключително висок. " Русия неведнъж отхвърля обвиняванията, че атакува цивилни цели.

Световната здравна организация (СЗО) осъжда остро нападенията над лечебни заведения в Украйна. По данни на СЗО от началото на съветската инвазия са били атакувани 43 лечебни заведения и други здравни здания. При ударите са били убити 12 души, а 34 са били ранени. Нападенията над лечебните заведения заплашват лекуването на пациентите и съставляват изключително висок риск за сърдечно заболели хора, за диабетици, раково заболели и хора, заболели от туберкулоза.

Организация на обединените нации упорстват нападенията над цивилни жители и цивилна инфрастурктура в Украйна да бъдат разследвани. Това стана ясно от следващото незабавно съвещание на Съвета за сигурност на организацията. Виновниците би трябвало да бъдат подведени под отговорност, споделят от Организация на обединените нации.

***

Вижте и това видео от нашия списък:

Ярославна, на 83, от Киев: " Защо би трябвало да преминавам и през това? "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР