Руската лекоатлетическа федерация беше глобена с 10 милиона долара заради

...
Руската лекоатлетическа федерация беше глобена с 10 милиона долара заради
Коментари Харесай

Русия само с 10 лекоатлети на олимпиадата в Лондон

Руската лекоатлетическа федерация беше санкционирана с 10 милиона $ поради нарушение на антидопинговите правила. Решение за глобата бе взето през днешния ден по време на втория ден от 221-ия Съвет на Световната атлетика, който се организира в Монако. Участие в него взе и Добромир Карамаринов, който е член на Съвета от 2019-а година. На съвещанието си в Монако международната федерация също по този начин постанови, че единствено 10 съветски състезатели ще могат да вземат участие на Олимпийските игри в Токио 2020 и то като неутрални спортисти.
Руската централа е със замразени права от ноември 2015 година в резултат на абсурда с манипулирани проби от Московската антидопингова лаборатория.
Половината от сумата би трябвало да бъде изплатена до 1 юли тази година, а останалите 5 милиона са условни за идващите две години, като те ще бъдат дължими при ново допинг-нарушение или в случай че Световната атлетика реши, че няма нужния напредък битката с допинга.
Санкцията беше наложена, откакто от Руската леокатлетическа федерация признаха виновността си по делото на състезателя на скок височина Данила Лисенко, чийто пропуснати допинг проби са прикрити от остарялото управление на централата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР