Руската компания „Газпром“ е открила нови залежи на природен газ

...
Руската компания „Газпром“ е открила нови залежи на природен газ
Коментари Харесай

„Газпром“ откри огромни залежи на природен газ в българската акватория на „Черно море“


Руската компания „ Газпром “ е разкрила нови находища на природен газ в българската акватория на Черно море. Чрез свои лични технологии съветският тръст е съумял да сондира и открие газово находище на дъното на Черно море, а експертните оценки сочат, че залежите са за почти 3 трилиона куб. м природен газ, оповестяват съветските организации.

За находището към този момент малко се знаеше и не бе в полезрението на медиите, тъй като се намира във вътрешността в икономическата черноморска зона на България – тъкмо сред блоковете Хан Аспарух и Терес. Новото геоложко изобретение ще носи името „ Граф Игнатиев “, по името на изследвания блок. От съветския тръст „ Газпром “ възнамеряват да създадат още няколко сондажа, с цел да потвърдят откритието си и по-късно ще се премине към комерсиална употреба на находището. Плановете са при започване на 2020 година да стартират и доставките.

Очаква се в границите на няколко месеца да бъде подписан и извънреден контракт за доставки на синьо гориво с " Булгаргаз ".

С сходни количества природен газ ще може да се обезпечи енергийната самостоятелност на България за идващите десетилетия. Също по този начин страната ни ще стане сериозен състезател в износа на синьо гориво за Европа. От държавното управление към този момент преразглеждат и визията си за построяването на газовия хъб „ Балкан “, с цел да може по бъдещата инфраструктура да се придвижват още по-големи количества синьо гориво.

Разбира се сходна вест би зарадвала всеки един експерт в България, само че все още това е допустимо да се случи единствено на днешния ден – 1 април. Честит празник!
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР