Руската инвазия в Украйна прогони около 14 милиона украинци от

...
Руската инвазия в Украйна прогони около 14 милиона украинци от
Коментари Харесай

14 милиона украинци са прогонени от домовете си заради руската инвазия

Руската инвазия в Украйна прогони към 14 милиона украинци от домовете им, заяви в сряда висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди , представен от АП.

Това е „ най-бързото и най-голямо разселване, следено от десетилетия “ и довежда до увеличението на бежанците и разселените хора по света до над 103 милиона, сподели още той пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

По думите му украинците са на прага на сурова зима, която ще би трябвало да преживеят в извънредно сложни условия поради унищожената от съветските сили гражданска инфраструктура. Москва продължава да нападна електропреносната и водоснабдителната мрежа и други енергийни структури на Украйна и да унищожава публични здания.

Според Гранди тези офанзиви са толкоз обилни, че филантропичната помощ, която страните сътрудници на Украйна дават, наподобява като „ капка в морето от потребности “.

Хуманитарните организации „ фрапантно усилиха своята реакция, само че би трябвало да се направи доста повече, като се стартира с края на тази безсмислена война “, сподели още той.

Агенцията му обаче се приготвя броят на хората, напуснали домовете си и разселени в самата Украйна или в други страни, да се усилва поради „ евентуалния нескончаем темперамент на военната обстановка “.

През октомври ограничавания в електроснабдяването на цялата територия на страната поради провалите по енергийните ѝ централи.

По време на изказването си пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Гранди обърна внимание и на още дузина филантропични рецесии по целия свят, които не притеглят публичното внимание толкоз, колкото обстановката в Украйна. По думите му организацията за бежанците на Организация на обединените нации е дала отговор на общо 37 филантропични рецесии през последните 12 месеца, провокирани от военни спорове. За образец той даде Етиопия, Мианмар, Конго и други.

Въпреки към този момент дарените средства организацията има потребност от още 700 милиона $ до края на годината, с цел да избегне преустановяване на работата си в някои спешни зони по света. Той прикани и за това да се влагат повече запаси в предотвратяването на военните спорове в страни, в които мирът е неустойчив.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Старите натовски гаубици още веднъж са на фронта  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР