Руската икономика преживява най-тежката си рецесия от 1994 г., спадът

...
Руската икономика преживява най-тежката си рецесия от 1994 г., спадът
Коментари Харесай

Руската икономика се срива

Руската стопанска система претърпява най-тежката си криза от 1994 година, спадът на Брутният вътрешен продукт през 2022 година ще бъде с 12%. Това е резултатът от западните наказания, написа Bloomberg.

„ Според прогноза на Министерството на финансите Русия е изправена пред най-дълбоката икономическа криза от съвсем три десетилетия вследствие на засилените наказания, наложени от Съединени американски щати и техните съдружници “, написа изданието, цитирайки прогноза на Министерството на финансите за вътрешно прилагане.

Брутният вътрешен артикул през 2022 година ще намалее с 12%, което е повече от упования спад от 8% от Министерството на стопанската система.

„ Основните минуси са петролното ембарго, отхвърли на Европейски Съюз от съветски газ, както и повече задгранични компании, напускащи страната... Всичко това евентуално последователно ще се разшири и доста негативи ще бъдат трансферирани и в 2023 година “, счита изданието. Дори без актуалните наказания се чака стесняване на съветската стопанска система с 10,8% през 2022 година и с към 5% през 2023 година

Европейският съюз приготвя шести пакет от наказания против Русия, напомня още изданието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР