Руската и украинската делегация очертаха важни точки, по които може

...
Руската и украинската делегация очертаха важни точки, по които може
Коментари Харесай

Преговорите Русия-Украйна: Двете страни намериха някои допирни точки, от които могат да се формират общи позиции

" Руската и украинската делегация обрисуваха значими точки, по които може да се реализира прогрес ", сподели ръководителят на комисията по интернационалните въпроси в съветския парламент, Леонид Слуцки. " Украинската делегация беше подготвена да изслуша и да взе участие в най-подробно и детайлно разискване на същността на въпросите от днешния дневен ред ", добави политикът.

" Имаме вяра, че договарянията ще доведат до позитивно развиване - в случай че я няма, то няма по какъв начин да продължим ", добави той. Основната цел в договарянията в Беларус е била прекратяването на огъня на територията на Украйна, сподели съветникът на оглавяващия офиса на Зеленски, представен от РИА Новости.

Сега делегациите на двете страни ще заминат за столиците си за съвещания, като се планува втори кръг от договаряния, заяви Агенция Франс Прес. " Руската и украинската страна откриха някои допирни точки, от които могат да се образуват общи позиции ", съобщи пред кореспонденти Владимир Медински, началник на съветската делегация.

" Делегациите се връщат в столиците си за съвещания и разискаха опцията да се срещнат за втори кръг от договаряния в скоро време, където тези тематики ще получат съответни стъпки на развиване ", съобщи украинският договарящ Михайло Подоляк.

" Договорихме се да продължим договарянията ", съобщи ръководителят на съветската делегация от своя страна. Вторият кръг договаряния ще се организира на полско-беларуската граница, сподели Медински. " Дотогава управлението на всяка от делегациите ще се съветва по всяка от преговорните позиции с управлението на съответната страна ", означи той.

Министърът на външните работи на Беларус Владимир Макей съобщи, че страната му е подготвена да даде своя принос за разрешаването на рецесията сред Русия и Украйна, с цел да спомага за постигането на позитивен резултат. Украинската и съветската делегация организираха през днешния ден първия кръг от договаряния, чиято съществена цел беше да се обсъдят прекратяването на огъня на територията на Украйна и военните дейности.

Източник: БГНЕС
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР