Руската гражданка Светлана Тимофеева, арестувана по обвинения в шпионаж през

...
Руската гражданка Светлана Тимофеева, арестувана по обвинения в шпионаж през
Коментари Харесай

Хванатата за шпионаж в Албания рускиня поиска убежище в балканската страна

Руската гражданка Светлана Тимофеева, задържана по обвинявания в шпионаж през август в Албания, изиска политическо леговище в балканската страна, съобщи Ройтерс.

Според юрист на дамата клиентката му е застрашена от правосъдно гонене в родината си. " Тя е отрит критик на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През. Ако подзащитната ми бъде екстрадирана в Русия, тя е застрашена от дългогодишна присъда отнемане от независимост ", сподели още юристът.

Тимофеева, нейният съгражданин Михаил Зорин и украинецът, посочен единствено с буквите Ф.А., бяха задържани край цех " Грашм ", в покрайнините на град Елбасан, на към 80 километра от столицата Тирана. На тримата бяха повдигнати обвинявания в шпионаж.

Тимофеева, от своя страна, съобщи, че е снимала предприятието, тъй като нейното занимание е правене на снимки на изоставени обекти. Тя също уточни, че край завода, произвеждал в предишното автомати " Калашников ", не е имало никакви  надписи, че това е боен обект.

Очаква се съд в петък да реши дали да екстрадира дамата или не. Главната прокуратура на Албания получи съответното искане от държавното обвиняване в Москва през януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР