Руската армия смени в неделя най-високопоставения си генерал по логистиката

...
Руската армия смени в неделя най-високопоставения си генерал по логистиката
Коментари Харесай

Руската армия смени най-високопоставения си генерал по логистиката

Руската войска смени в неделя най-високопоставения си военачалник по логистиката преди предстоящото контранастъпление от страна на Киев. Съобщението последва дни на клюки за уволнението на генерал-полковник Михаил Мизинцев, който е под английски наказания за ролята му в обсадата на украинския пристанищен град Мариупол, който съветските войски превзеха преди година.

В изказване съветското министерство на защитата сподели, че Алексей Кузменков - някогашен чиновник от Националната армия - е заменил Мизинцев. „ Кузменков е назначен на длъжността заместник-министър на защитата на Руската федерация, отговарящ за логистичното обезпечаване на Въоръжените сили “, оповестиха от министерството.

В изказването не се споделя за какво Мизинцев е заменен след единствено седем месеца на работа . Наречен от някои западни медии " Касапина от Мариупол ", Мизинцев беше назначен на логистичния пост дни, откакто президентът Владимир Путин разгласи акция за готовност предишния септември. Няколко авторитетни съветски военни репортери оповестиха предходната седмица, че Мизинцев евентуално ще бъде отхвърлен от поста си.

Офанзивата на Кремъл в Украйна разкри огромни логистични проблеми в съветската войска, които станаха изключително забележими по време на безредна готовност предходната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР