Руската армия е изстреляла във вторник вечерта срещу различни области

...
Руската армия е изстреляла във вторник вечерта срещу различни области
Коментари Харесай

Над 400 руски орки ликвидирани от украинските защитници за денонощие

Руската войска е изстреляла във вторник вечерта против разнообразни области в Украйна 18 ракети, заяви командването на Военновъздушните сили на ВСУ. По-голямата част от ударите са нанесени със стратегическите бомбардировачи Ту-95 и Ту-160, намиращи се в региона на Каспийско море. " Окупаторите пазят самолетите си и хеликоптерите си и по тази причина не навлизат в следеното от украинската войска въздушно пространство ", означават от украинските Военновъздушни сили.

Цели на съветските ракети са били уреди на инфраструктурата в Донецка и Кировградска област. Крилати ракети са изстреляни в регионите на Одеска и Донецка области. Повредени са уреди на железопътната инфраструктура и електропреносната система в Западна Украйна. Съобщава се за обстреляни 6 железопътни гари в Централна и Западна Украйна.

Няма жертви измежду обслужващия железниците личен състав и измежду пасажерите, заяви ръководителят на Управителния съвет на " Укрзализныця " Александър Камишин. Атаките против железниците са довели до закъснения в отпътуването на 14 пътнически влака. В Лвов са развалени три подстанции на електрическата мрежа, поради прекъснатото електричество е спряла работата и на две помпени станции в града.

За сметка на това украинската авиация под прикритието на ударната авиационна група е нанесла към 10 ракетно-бомбени удара по войски, муниции и жива мощ на съветската войска. Украинската страна оповестява за минимум 8 свалени ракети на съперника, за унищожени 7 безпилотника и една авиационна ракета.

Генералният щаб на Украйна заяви, че за миналото денонощие са убити 400 души от персоналния състав на съперника, над 100 тела на мобилизирани съветски военнослужещи от 1-ви армейски корпус, починали на територията на Запорожка област, са доставени в моргата на град Горловка.

Унищожени са 14 танка, 48 бронирани машини, 16 артилерийски системи, 20 безпилотни летателни апарата, 19 камиони и цистерни и два катера.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР