Руска следа откриват анализатори и в продължаващите повече от седмица

...
Руска следа откриват анализатори и в продължаващите повече от седмица
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Кураторът на протестите в Северна Македония е в Кремъл

Руска диря откриват анализатори и в продължаващите повече от седмица блокади на улици и митинги в Северна Македония против френското предложение за решение на разногласието с България. Тези дни Народното събрание на страната би трябвало да вземе решение дали да одобри предлагането и да стартира договаряния с Европейския съюз за присъединение. От началото на митингите беше обявено за десетки ранени служители на реда. Някои от протестиращите хвърляха камъни и бутилки по публични здания, като има и най-малко един докладван случай на пукотевица. Лидерът на националистическата и основна опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски твърди, че държавното управление " се опасява да вземе решение единствено и измества фокуса към Народното събрание " и акцентира, че Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ няма да поддържа никакви конституционни промени. Темата в студиото на " Говори в този момент " разяснява един от съпредседателите на българското Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки.

Тази ненавист против България и всичко българско е проведена доста от дълго време в Кремъл, тъй че съветската връзка е ясна. Русия постоянно залага на Сърбия, като загърбва и заплашва българския интерес, разяснява той.

Кураторът на цялата работа постоянно е един и той е в Кремъл, акцентира Джамбазки.

Според него, може би ще се стигне до гласоподаване на френското предложение, само че не може да се каже дали ще бъдат направени нужните конституционни промени.

По тематиката " Македония " нямаме другари. Трябва да разчитаме на личните си сили и да пазиме интереса си, безапелационен е Джамбазки. Безпокоя се, че Конституцията няма да бъдат изменени, протоколите няма да бъдат подписани, добави той.

Според него, има действителна заплаха да се стигне до огромно напрежение сред България и Северна Македония, в случай че митингите и разпространението на езика на омразата не престават.

И още - има ли към този момент Ангел Джамбазки шофьорска брошура, откакто му беше отнета преди време и какво разяснява за тежката злополука с две жертви в София, вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР