Русия започна да евакуира персонала на своето посолство и всичките

...
Русия започна да евакуира персонала на своето посолство и всичките
Коментари Харесай

Русия свали знамето от посолството си в Киев и обеща силен и болезнен отговор на US санкциите

Русия стартира да изтегля личния състав на своето посолство и всичките си консулства в Украйна, заяви за ТАСС от съветското посолство в Киев. Украинската гранична защита вкарва ограничавания в регионите до съветската граница. Напрежението ескалира фрапантно откакто съветският президент Владимир Путин получи позволение да употребява военна мощ отвън страната си, а Западът отговори с редица наказания. Русия даде обещание през днешния ден мощен и мъчителен отговор на американските наказания. А съгласно анкета на Си Ен Ен половината руснаци поддържат потреблението на армията за попречване влизането на Украйна в НАТО. Русия на собствен ред извади тяхна социологическа анкета, която демонстрира, че решението на Путин да признае Донецката и Луганската национални републики се поддържа от 73% от руснаците

Свалиха съветското знаме на посолството в Киев

Русия изтегля дипломатите си в Украйна. " Евакуацията на личния състав към този момент е почнала ", сподели източникът пред ТАСС.

Говорителят на съветското посолство в Киев Денис Голенко отговори утвърдително на питане на Франс прес за това дали евакуацията към този момент е в ход. Руското знаме в посолството бе свалено от пилона, а няколко дипломати излизаха с куфари от постройката на дипломатическата задача, оповестиха публицисти на Агенция Франс Прес.

Коментирайки информацията на украинските медии, че в дипломатическите представителства на Русия е било видяно по какъв начин чиновниците са горяли документи , представителят на посолството заяви пред ТАСС, че това в действителност се е случвало. " Това е планова процедура. В случаи като този съществува комплекс от ограничения, които би трябвало да се подхващат, в това число от съображения за сигурност ", означи източникът.



Русия е показана в Украйна с посолство в Киев, а също по този начин с генерални консулства в Харков, Одеса и Лвов .

По-рано съветското външно министерство заяви, че Русия в най-скоро време ще изтегля личния състав от дипломатическите си представителства в Украйна за отбрана на живота и сигурността на чиновниците им.

Продължава евакуацията в Русия на поданици на Домбас. Броят надхвърлил 94 000, заяви източник на ТАСС в съветските силови ведомства. От тях по думите му съвсем 60 000 са жители на Украйна, а над 34 600 - на Русия.

Украйна забрани придвижване по границата през нощта

Украинската гранична защита издаде нови ограничавания на фона на страховете от неочаквана съветска инвазия, съобщи ДПА. Ограниченията включват възбрана за доближаване на границата през нощта.

Освен това се не разрешава снимането на обекти на граничната защита, както и достъпът на чужденци до граничната зона.

Корабите в украинските териториални води в Черно и Азовско море нямат право да напущат пристанищата нощно време.

По-рано през днешния ден управляващите в Киев оповестиха, че на територията на цяла Украйна ще бъде въведено изключително състояние. Високопоставеният чиновник по сигурността Олексий Данилов, представен от Ройтерс, изясни на брифинг, че ще бъдат наложени някои забрани, чиято цел е да се предотврати суматохата измежду популацията и да се защищити стопанската система на страната.

Изстрели в Източна Украйна

Ескалира и напрежението по линията на прикосновение сред самоопределилите се републики Донецк и Луганск и Украйна. Обвиненията в нарушение на примирието са взаимни. Официален Киев твърди, че всичко е съветски сюжети. Сепаратистите считат, че Киев е подготвен да реши спора със мощ.

Украйна заяви, че един боец е умрял, а шестима са били ранени при обстрел от проруските сепаратисти в Източна Украйна през последните 24 часа, съобщи Ройтерс.

На страницата си във Facebook армията на Киев уточни, че за миналото денонощие е отчела 96 случая на обстрел от сепаратистите при 84 предходния ден. Тя добави, че сепаратистките сили са употребявали тежка артилерия, минохвъргачки и ракетни системи " Град ".

За миналото денонощие при украински обстрел са ранени четирима военни на самопровъзгласилата се Донецка национална република, заяви Народната милиция на ДНР, представена от ТАСС. В известието се добавя, че трима мирни поданици са починали.

Москва даде обещание мощен и мъчителен отговор на американските наказания

Русия даде обещание през днешния ден мощен и мъчителен отговор на американските наказания, оповестени откакто Москва призна независимостта на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна, съобщи Франс прес.

" Не би трябвало да има подозрения: глобите ще получат мощен отговор, не наложително съразмерен, само че добре преценен и мъчителен за американската страна ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.

Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден първи кръг на икономическите наказания, целящи да пресечен достъпа на Русия до западно финансиране, като предизвестиха, че са планувани спомагателни ограничения при положение на " ескалация " в Украйна. Целият съветски банков бранш може да бъде обект на наказания, предизвести американски представител.

" Русия е потвърдила, че е в положение да минимизира нанесените вреди, без значение от цената на глобите ", означи съветското дипломатическо ведомство, като акцентира, че " санкционният напън не може да повлияе на волята на Русия да пази твърдо своите ползи ".

Москва жигосах " шантажите и заплашването " от страна на Вашингтон, само че Русия постоянно остава " подготвена за дипломация, учредена на правилата на взаимното почитание, равенството и отчитането на взаимните ползи ", се акцентира в изказването на съветското външно министерство.

Санкции против Русия оповестиха и Европейският съюз, Япония, Австралия, Канада, Германия и Англия. Берлин замрази гигантския план за газопровод " Северен поток-2 ", който трябваше да усили доставките на съветски газ за Германия. Тези ограничения остават скромни за момента спрямо обещаните при положение на навлизане. Русия може да се похвали, че е натрупала близо 640 милиарда $ във валутните си запаси и 183 милиарда в своя върховен фонд, с цел да се оправи с следствията от тях, отбелязва Агенция Франс Прес.

Вашингтон е подготвен да прекъсне достъпа на Русия до технология и запаси, при положение на ескалация на рецесията в Украйна от съветска страна, предизвести заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо, представен от Ройтерс. Администрацията на Байдън може да лиши Москва от голям брой американски технологии и създадени в чужбина артикули, от потребителска електроника и компютри до полупроводници и елементи за самолети, оповестяват осведомени източници, представени от Ройтерс. " Ще го лишим от достъп до западна технология, която е от сериозно значение за развиване на армията му, ще прекъснем достъпа му до западни финансови запаси, които ще са от сериозно значение за поддръжка на икoномиката му и за личното му обогатяване ", акцентира Адейемо, визирайки съветския държавен глава.

Война и със статистически данни за публичните настройки


Ексклузивно социологическо изследване на Си Ен Ен в Русия и Украйна демонстрира, че два пъти повече руснаци считат, че Москва би имала право да употребява военна мощ , с цел да попречи на Киев да се причисли към Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), в сравнение с че това би било неправилно.

Един от всеки двама руснаци (50 на сто) счита, че това би било вярно, до момента в който единствено една четвърт (25 процента) настояват, че това би било неправилно. Другата четвърт не е сигурна за позицията си, сочат резултатите от изследването.

Анкетата обаче откри също, че повече руснаци считат, че би било по-скоро погрешно, в сравнение с вярно да се употребява военна мощ " за сливане на Русия и Украйна " - две страни с дълга и комплицирана история на връзки между тях.

Допитването демонстрира, че 43 на 100 от руснаците считат, че потреблението на военна мощ против Украйна за присъединението ѝ към Русия би било неправилно. В същото време 36 % от интервюираните са на мнение, че би било вярно. (Останалите интервюирани са дали отговор, че не знаят дали би било вярно или не).

Не е изненадващо, че множеството хора в Украйна не са съгласни с потреблението на мощ против тях. Седем от десетте интервюирани там споделят, че би било погрешно Русия да употребява военна мощ, с цел да попречи на Украйна да се причисли към НАТО (70 на сто) или да сплоти двете страни (73 на сто).

Повечето украинци отхвърлят изказванието на съветския президент Владимир Путин, изказано в понеделник, че страната им няма историческа основа и всъщност е създание на Съветския съюз.

В цялата страна и измежду всички възрасти болшинството от украинците споделят, че не са " един народ " с руснаците и че двете страни не би трябвало да бъдат едно цяло.

Проучването, обхванало повече от 1000 души във всяка страна, е извършено онлайн от 7 до 15 февруари, преди речта на Путин в понеделник и признаването от Москва на двете разколнически сепаратистки републики в Украйна.

Според съветския ефирен водещ от руската ера и публицист деец Владимир Познер доста хора в Русия считат, че страната им ще бъде фундаментално застрашена от по-нататъшното разширение на НАТО към Украйна, добавя Си Ен Ен.

На собствен ред Русия разгласява през днешния ден своя социологиечска извадка, съгласно която решението на Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) се поддържа от 73% от руснаците, съобщи.

Три четвърти от интервюираните по-скоро поддържат решението на Путин да признае Донецката и Луганската национални републики за самостоятелни (73%), по-скоро не поддържат - 16%, а всеки десети руснак се затрудни да отговори (11 %) ", се споделя в известието.

В същото време се показва, че 8% от руснаците не са чували за признаването на републиките, 26% са чували без детайлности, 66% от жителите считат, че са добре осведомени със обстановката.

Според анкетата 78% от руснаците са изразили поддръжка за решението на президента да подпише съглашение за другарство, съдействие и взаимопомощ сред Русия и републиките. 14% от интервюираните не поддържат това решение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР