Русия винаги е разчитала на разединението на Европа под една

...
Русия винаги е разчитала на разединението на Европа под една
Коментари Харесай

Енергийни експерти: Русия разчита на разединението на Европа

Русия постоянно е разчитала на разединението на Европа под една или друга форма. Това си проличава в протичащото се в газа, а в този момент ще го забележим и в нефта. Това съобщи в студиото на “Здравей, България” на Нова телевизия енергийният специалист Васко Начев.

Според Начев всяка европейска страна ще се опита да бъде изключение от глобите против Русия по отношение на импорт на горивата.

“Във връзка с тези наказания, италианското държавно управление разисква да вземе под действен надзор рафинерията на “Лукойл” в Сицилия. Това би трябвало да създадем и ние”, счита дипломатът и някогашен дипломат на България в Русия Илиян Василев.

Той изясни, че България и в този момент използва съветски нефт, само че не получава изгоди от това. “Когато уравнението е решено извън, даже и да спорим тук за маржове, няма огромен смисъл. Когато някой пази правото ни за заобикаляме глобите, би трябвало да каже каква ще ни бъде ползата”, разяснява още Василев изявлението на вицепремиера Асен Василев, че България може да изиска да е изключение от европейските наказания против Русия.
Василев бе безапелационен, че у нас се търгува на цените на вноса.

“У нас акциза на дизела е най-нисък в Европа. Ние имаме най-ниските цени на колонка, което е спекулативно, тъй като имаме и най-нисък акциз”, разясни енергийният специалист Васко Начев.

Експертите разясниха и другите възможности на съветски газ и петрол и тяхната цена.
“Според мен най-важната цел би трябвало да бъде рафинерията в Бургас да не стопира работа. Ако би трябвало да внесем различни и нови артикули, цената ще бъде с към 10 стотинки по-висока на едро”, сподели Живодар Терзиев, ръководител на Българската газова асоциация.

Илиян Василев опроверга тезата му. “Тази история, че всичко е по-скъпо от съветските горива, не е е вярна. Ние установихме, че не получаваме това, което би трябвало да получаваме”, безапелационен бе той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР