Русия винаги е имала интерес от замразени конфликти на Балканите.

...
Русия винаги е имала интерес от замразени конфликти на Балканите.
Коментари Харесай

Ковачевски: Русия винаги е имала интерес от замразени конфликти на Балканите

Русия постоянно е имала интерес от замразени спорове на Балканите. Това сподели министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски в особено изявление за програмата Hardtalk на Военновъздушни сили. Той отговори на въпроси и за евроинтеграцията, връзките с България и стабилността на западната ни съседка.

Според Ковачевски, в Северна Македония има политици и медии, подвластни от Русия, които са се опитвали да въздействат на публичното мнение във връзка с участието на страната в НАТО, и да основават нервност по време на пика Ковид епидемията, когато е имало компликации с доставката на ваксини от Европа.

Когато си водач, от време на време се постанова да взимаш сложни решения, сподели Ковачевски в отговор на въпрос за евроитеграцията на страната и френското предложение. Той сподели, че са реализирани три основни цели - македонски език и македонска еднаквост в Европейски Съюз, както и начало на същинските договаряния за участието на Северна Македония в общността.

Политици от двете страни на границата с България направиха кариера от говорене за предишното. По-важно е да се приказва за бъдещето, сподели Ковачевски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР