Русия твърди, че военно-транспортният самолет Ил-76 , който се разби

...
Русия твърди, че военно-транспортният самолет Ил-76 , който се разби
Коментари Харесай

Русия твърди, че сваленият Ил-76 превозвал украински пленници, Украйна: превозваше ракети С-300

Русия твърди, че военно-транспортният аероплан Ил-76, който се разруши през днешния ден в Белгородска област, превозвал 65 украински военнопленници - това излиза наяве от информация на следената от Кремъл организация ТАСС.

В обява на Униан обаче се показва, че съгласно украинските военни самолетът е летял с различен товар – ракети за системите С-300.

Украински специалисти акцентират, че на мястото на злополуката не се виждат тела, а единствено парчета от фюзелажа на самолета. Всичко демонстрира, че е имало мощна експлозия – такава се вижда и на публикувани в мрежата фрагменти.
Според оценките огромната детонация е породена от взривяването на намиращите се на борда муниции.

Посочва се също, че при размените военнопленниците не се транспортират със самолети.

Руският народен представител Андрей Картаполов, представен от Ройтерс, твърди, че самолетът бил свален с 3 ракети, „ които Западът е доставил на Украйна “.

Според обясненията на Москва, на борда имало 74 души дружно с екипажа. Украинският наблюдаващ Олександър Коваленко показва, че съгласно видяното, на борда не е имало толкоз хора – в самолета е бил единствено 6-членният екипаж.
Традиционно Русия прикрива загубите си или се пробва да ги омаловажи и даже да припише негативите си на противниковата страна.
В случая със свалените самолети А-50 и Ил-22М, Москва парадоксално съобщи, че те били изумени не от украинските военни, а от личната ѝ Противовъздушна отбрана.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР