Русия смята, че е необходимо да се говори не за

...
Русия смята, че е необходимо да се говори не за
Коментари Харесай

Захарова: Трябва да говорим не за това дали ще има Трета световна война, а за това как да я предотвратим

Русия счита, че е належащо да се приказва не за това дали ще има Трета международна война, а за това по какъв начин да се предотврати, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, предава

" Възможна ли е Третата международна война? Може би към този момент е в ход? Каква форма ще одобри? Това са въпроси, за които доста хора си задават. Нека не приказваме за Третата международна война, а по какъв начин да я предотвратим ", сподели още Захарова.

Захарова акцентира, че Москва в продължение на доста години е изтъквала, че „ защитната мрежа “ против Третата международна война би трябвало да бъде интернационалното право и Организацията на обединените народи (ООН): " Защото те са родени вследствие на Втората международна война като гаранция за попречване на Третата международна война. Така или другояче се оправиха с работата си. “

„ Това е извънредно рисково, тъй като допуска тирания на една група страни, която е изпълнена с дисбаланс в света и неспособност други страни да преследват своите ползи и всяка страна има право на суверенна външна и вътрешна политика, да пази своите ползи по легален метод, да развива стопанската система си, филантропичните права, да пази, на личната си сигурност “, разяснява Захарова.

„ Когато една група страни завземе властта или претендира, че я завземе, човек би трябвало да чака огромно злополучие. Опитвахме се по всевъзможен метод да кажем на международната общественост за това и да пренесем тази истина, че диктатът на един полюс е неосъществим и ще докара до опустошителни последствия “, доптълни още Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР