Русия ще започне да прилага ответни мерки срещу германски медии,

...
Русия ще започне да прилага ответни мерки срещу германски медии,
Коментари Харесай

Москва започва ответни мерки срещу германски медии

Русия ще стартира да ползва ответни ограничения против немски медии , упълномощени в Руската федерация по отношение на решението на немската комисия за медиен контрол да забрани излъчването на телевизионния канал RT DE . Това се споделя в изказване на съветското външно министерство в сряда, оповестява ТАСС.

" Присъдата на немския медиен регулатор е категоричен сигнал, че съветските опасения са предизвикателно пренебрегнати . Тази стъпка ни лишава от всевъзможен различен избор, с изключение на да стартираме да прилагаме ответни ограничения против немски медии , упълномощени в Русия, както и интернет медиатори, които случайно и голословно изтриват сметки на телевизионния канал от техните платформи ", споделиха от министерството.

Алексей Пушков, ръководител на Комисията на Съвета на федерацията по осведомителна политика и взаимоотношение с медиите, е сигурен, че Русия ще отговори с " много тежки ограничения " на решението на немските управляващи.

" Мисля, че при тази обстановка Русия не може да не реагира, изключително откакто искове са предявени против продуцентска компания, която въобще не излъчва, т.е. това е доста подозрително решение от правна позиция. Това е безусловно явно посягане против съветските медии зад граница ", изясни той.

" Мисля, че ще има отговор, не бих желал да прецизирам в този момент какъв ще бъде, само че считам, че в този случай беше прекрачена алена линия в региона на дискриминирането против съветските медии. Вярвам, че Русия, несъмнено, ще би трябвало да отговорим, сигурен съм, че ще отговорим с ответни и много тежки ограничения ", добави той.

По думите му възбраната на излъчването на канала RT на немски език е чисто политическо . " Мисля, че е взето на политическо равнище. Когато се вземе решение на политическо равнище, тогава по предписание следва политическа реакция, това се приема в връзките сред страните ", акцентира Пушков.

RT DE Productions ще апелира в съда решението на немския медиен регулатор да забрани излъчването на телевизионния канал RT DE, оповестява каналът RT Telegram, базирайки се на заместник-главния редактор Анна Белкина.

" Телевизионният канал RT DE ще продължи да излъчва от Москва ", се споделя в известието.
 Германия блокира немскоезичния канал на съветската телевизия RT
Германия блокира немскоезичния канал на съветската телевизия RT

Медийният регулатор не разрешава поддържаната от Кремъл медия заради проблеми с лиценза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР