Русия ще запази транзита на газ за Европа през Украйна,

...
Русия ще запази транзита на газ за Европа през Украйна,
Коментари Харесай

Русия ще запази газовия транзит през Украйна

Русия ще резервира преноса на газ за Европа през Украйна, въпреки този маршрут да ѝ сдтрува по-скъпо, само че главният въпрос е в размерите и периодите, за които ще бъде подписан бъдещият директен контракт. Това разгласи съветският президент Владимир Путин по време на обичайна си " огромна конференция " в четвъртък. Същия ден в Брюксел се организират тристранни договаряния с Украйна и Европейския съюз точно по този въпрос, които по последни информации са прекъснати за съвещания с адвокати по обсъжданите оферти.

" Независимо от градежа на нови инфраструктурни обекти като " Северен поток4, " Северен пото 2 ", Турски поток, ще запазим преноса през Украйна. Въпросът е в размерите на този пренос и периодите за които може да се подписа договорът ", съобщи Путин, представен от ТАСС

В същото време той означи, че Русия не се стреми към контракт за някакво време с концепцията да се приключи по-късно преноса през Украйна. " Това е комфортен маршрут. Междувпрочем украинският маршрут в Европа е по-дълъг от маршрута по Балтийско море. Той е по-дълъг и и за нас е по-скъп, само че въпреки всичко за Централна и Южна Европа това е добър и отработен маршрут. Готови сме да го запазим ", съобщи съветският държавен глава.

Той заявява готовността на Москва да търси задоволително за всички решение по украинския газов въпрос, макар че решението на Стокхолмския трибунал да носи политически темперамент.

" Убеден към като правист по обучение, че това решение носи не юридически и юридически темперамент, а политически. В една от обосновките, което на седящите тук през днешния ден ще се стори необичайно, само че и забавно, написа " по отношение на тежкото икономическо състояние на Украйна. Глупост някаква просто. Но решение на съди има и от него би трябвало да се изхожда. И ние ще търсим задоволително за всички страни решение, в това число и за Украйна ", сподели Путин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР