Русия ще проведе в близко бъдеще военно учение, което ще

...
Русия ще проведе в близко бъдеще военно учение, което ще
Коментари Харесай

Русия ще проведе учение с използването на тактически ядрени оръжия

Русия ще организира в близко бъдеще военно обучение, което ще включва отработване на използването тактически нуклеарни оръжия, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират съветското министерството на защитата.

Министерството посочи, че учението е подредено от президента Владимир Путин. То ще ревизира готовността на нестратегическите нуклеарни сили за осъществяване на бойни задачи. Ученията ще включват отработване на подготовката и разполагането за потребление на нестратегически нуклеарни сили.

В маневрите ще вземат участие ракетни сили от Южния боен окръг и съветските Военноморски сили. Целта им е да подсигуряват териториалната целокупност и суверенитет на Русия " в отговор на провокативни изказвания и закани от някои западни представители против Руската федерация ", съобщи министерството, представено от Ройтерс.

Частите, чиято подготвеност ще се поддържа, са ситуирани наоколо до Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Руското настъпление в Украйна докара до най-лошите връзки сред Москва и Запада от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година, съгласно съветски и западни дипломати, отбелязва Ройтерс. Русия показва войната като конфликт със Запада, който съгласно Путин е отблъснал съветските опити за определяне на другарски връзки след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и се е опитал да поеме надзор над Украйна, до момента в който уголемява НАТО на изток. Западът и Киев от своя страна декларират, че няма да намерят покой, до момента в който съветските сили не бъдат победени и показват войната като опит за имперско завладяване, целящо да върне Украйна в орбитата на Москва.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР