Русия ще подкрепи решение на косовските проблеми, което е приемливо

...
Русия ще подкрепи решение на косовските проблеми, което е приемливо
Коментари Харесай

Русия ще подкрепи приемливо за Сърбия решение на косовския въпрос

Русия ще поддържа решение на косовските проблеми, което е задоволително за Сърбия, и приканва Белград и Прищина към разговор в сходство с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров по време на 73-та сесия на Генералната асамблея на Организация на обединените нации, съобщи ТАСС.
„ Русия приканва страните към разговор в сходство с правилата на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и ще поддържа това решение, което ще бъде задоволително за Сърбия “, отбелязва той.
Сергей Лавров обърна внимание, че „ достигнатите при посредничеството на Европейски Съюз договорености сред Белград и Прищина не се извършват “. В частност съгласно него в Косово “наблюдаваното от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации интернационално военно наличие се трансформира в американска база, основават се косовски въоръжени сили “, уточни още Лавров, написа БГНЕС.
„ Като цяло, ние сме за това да не се трансформират Балканите за следващ път в сцена на противоборство, да не се афишират за нечие завещание, да не се изправят балканските нации пред лъжливи избори, да се заобикаля появяването на нови разграничителни линии в района ", акцентира още съветският посланик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР