Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото,

...
Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото,
Коментари Харесай

Лавров към София за изгонените руски дипломати: Ще отговорим със същото!

Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

Според съветския външен министър решението за експулсиране на 70 чиновници на съветското посолство в България е обвързвано с напън на Вашингтон върху София.

" Това не е независимо решение на настоящия министър председател, който има безусловно открита и безапелационна проамериканска ориентировка, подготвен е да извърши всевъзможни стремежи на своя суверен. Желанията са да се убие историческата памет у българите, да се унищожи основата на връзките, закалени в взаимната битка за самостоятелност и в доста други обстановки, в това число и в най-новата история “, съобщи Лавров по време на днешна конференция, съобщи организация РИА Новости.

" Политиката на Вашингтон, тя важи освен за България, те желаят да убият историческата памет и на други нации на Балканите, преди всичко на православните, апропо “, сподели още министър Лавров.

Лавров означи, че това решение " не разчита на откритите в България процедури за сходни внезапни придвижвания ".

Сергей Лавров означи, че на сегашния стадий съветското посолство в България не може да работи обикновено

" По наша оценка, по оценка на Министерството на външните работи, посолството сега не може да работи обикновено. Естествено, ние ще отговорим на нашите български сътрудници ", сподели Лавров по време на конференция в Москва, съобщи РИА Новости.

Миналата седмица съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова заявява, че ще изиска от Москва да затвори посолството си в София поради експулсирането на 70 дипломати.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР