Русия ще опита да създаде още народни републики на територията

...
Русия ще опита да създаде още народни републики на територията
Коментари Харесай

Зеленски алармира: Русия създава още “народни републики“ като Донецк и Луганска

Русия ще опита да сътвори още " национални републики " на територията на Украйна по модела на Донецк и Луганск. Това сподели президентът Володимир Зеленски в ново послание към украинския народ. В него президентът на Украйна той изясни, че Москва призна автономията на самопровъзгласилите се “народни републики” директно преди да стартира нашествието си в Украйна.

" Окупаторите на териториите ни в региона на Херсон се пробват да повторят тъжния образец на съставяне на псевдорепублики ", сподели Зеленски. " Изнудват локалните управляващи, оказват напън върху тях, търсят си някого да подкупят ", добави още той.

Според Зеленски сходни самопровъзласили се републики са застрашени от интернационална изолираност, беднотия и обезлюдяване. Градовете и селата към Херсон са под съветска окупация от първите дни на войната.

Зеленски се обърна към народа на Украйна с молба да не стопират битката си и съобщи, че украинците ще вземат назад това, което им принадлежи.

" Украйна няма да не помни. Украйна ще откри и преследва виновниците. Ние ще спечелим! " съобщи той, съобщи 24 часа. Зеленски добави още, че уговорените филантропични коридори към този момент работят и през днешния ден в Мариупол ще дойде филантропична помощ.

Междувременно медии оповестяват, че Русия е назначила нов кмет на югоизточния град Мелитопол, откакто предходният кмет Иван Федоров е бил похитен. Външното министерство на Украйна разгласи отвличането на Федоров за нарушаване на интернационалното право и " военно закононарушение съгласно Женевските конвенции ".



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР