Русия се приближава до тактическа победа в Северодонецк, украинските сили

...
Русия се приближава до тактическа победа в Северодонецк, украинските сили
Коментари Харесай

Русия се приближава до тактическа победа в Северодонецк

Русия се доближава до тактическа победа в Северодонецк, украинските сили губят надзор над селища, написа през днешния ден английският в. " Телеграф ", представен от Българска телеграфна агенция. Въпреки че загубите са явна стъпка обратно за украинската страна, съгласно специалисти силите на Кремъл към момента са изправени пред продължителни боеве за определяне на надзор над основни градове.

Нанесените от Украйна удари по стратегически значимия Змийски остров (на който се роди фразата " Руский военный корабль... " ) са унищожили основни обекти за съветските сили в Черно море, прибавя изданието.

В Източна Украйна се чакат нови тежки боеве, до момента в който напредването на силите на Москва заплашва Лисичанск, последния огромен град в Луганска област, намиращ се под контрола на Киев, написа в. " Ню Йорк таймс ".
Руски сили превзеха селищата Лоскутивка и Рай-Олександривка, намиращи се южно от украинските градове Лисичанск и Северодонецк, върху които се концентрира съветската атака в района, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на губернатора на Луганска област Серхий Хайдай.
Украинските сили не престават да пазят Северодонецк и разположените наоколо селища Золоте и Вовчойровка, добави той.

Руските сили, напредващи към Лисичанск, ползват все по-силен напън върху околния район, в това число Северодонецк, съобщи английското министерство на защитата.

" От 19 юни съветски сили най-вероятно са напреднали над 5 км към южните подстъпи на донбаския град Лисичанск ", посочи министерството в Туитър.

Борбата за двата града " навлиза в нещо като страховита кулминационна точка ", добави Олексий Арестович, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Русия цели да трансформира градовете в Донбас в нов Мариупол, написа английският в. " Гардиън ", като цитира вечерното изказване на украинския президент Володимир Зеленски.

Украйна се нуждае от доставки на оръжия, с цел да реализира паритет на бойното поле, акцентира Зеленски, отправяйки нов апел за ускорение на доставките на тежки оръжия.

В същото време европейските водачи се срещат през днешния ден, с цел да решат дали да дават на Украйна статут на страна претендент за участие в Европейски Съюз, отбелязва английското издание, като припомня, че Европейската комисия към този момент даде позитивна рекомендация предишния петък. Зеленски съобщи, че е приказвал с 11 от 27-те страни и ще се обади и на други през днешния ден. Той изрази убеденост, че всички страни членки на Европейски Съюз ще поддържат кандидатурата на Киев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР