Русия се оттегля от сключеното с Украйна споразумение за отваряне

...
Русия се оттегля от сключеното с Украйна споразумение за отваряне
Коментари Харесай

Русия се оттегля от зърнената сделка заради атаката в Севастополския залив

Русия се отдръпва от подписаното с Украйна съглашение за отваряне на украинските черноморски пристанища за експорт на зърно, заяви руското министерство на защитата. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7922
" Заради терористичния акт на 29 октомври, осъществен от режима в Киев с присъединяване на английски експерти против кораби на Черноморския флот и цивилен кораби, участващи в обезпечаването на сигурността на " зърнения кулоар ", съветската страна стопира присъединяване си в осъществяването на съглашението за експорт на селскостопански артикули от украинските пристанища ", се споделя в изказването на ведомството, представено от Dir.bg.

Документът бе подписан в края на юли в Истанбул след двумесечни договаряния, водени от Организация на обединените нации и Турция, като трябваше да облекчи и съветските доставки на зърно и торове макар строгите западни наказания против Москва.

По-рано през днешния ден военното министерство в Москва съобщи, че украински военни са направили тази нощ " терористична офанзива " против кораби на съветския Черноморски флот и цивилен плавателни съдове в Севастопол, като са били подготвени от експерти от английските военноморски сили.

Според ведомството същите английски експерти били забъркани и в " планирането, подсигуряването и реализирането на терористичния акт в Балтийско море от 26 септември т. година, когато бяха взривени газопроводите Северен поток и Северен поток-2 ".

Лондон изрично отхвърли изказванията на Москва.

" За да отклони вниманието от пагубното справяне с противозаконното настъпление в Украйна, съветското министерство на защитата прибягва до прокарването на погрешни изказвания от героичен мащаб ", съобщи представител на министерството на защитата в Лондон. Той добави, че " тази поредна измислена история приказва повече за разногласията вътре в съветското държавно управление, в сравнение с за Запада ".

Според Министерството на защитата на Русия в офанзивата в Севастополския залив са взели участие девет безпилотни летателни апарата и седем самостоятелни морски безпилотника. Според него съветските кораби са ги унищожили.

При нападението са получили " незначителни повреди " съветският миночистач " Иван Голубец " и заграждения в залива Южная. Атакуваните кораби от Черноморския флот вземат участие в ограниченията за сигурност на зърнения кулоар в границите на интернационалната самодейност за транспортиране на селскостопанска продукция от украинските пристанища, съобщи военното министерство на Русия.

Според Антон Герашченко, консултант на украинския вътрешен министър, в Севастополския залив на окупирания от Москва полуостров Крим са експлодирали през днешния ден четири военни кораба на Русия, в това число една фрегата и един десантен транспортен съд. Това оповестиха онлайн изданието " Хвиля " и други украински медии, като се позоваха на пост на Герашченко в " Телеграм ".

Причина за детонациите съгласно украинския чиновник е било невнимателно боравене с взривни субстанции. " Руснаците са в подобен потрес, че още не знаят по какъв начин да рапортуват за това на Путин! ", написа той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР