Русия разполага с информация, че САЩ се опитват да установят

...
Русия разполага с информация, че САЩ се опитват да установят
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че спонсорират Ислямска държава срещу талибаните

Русия разполага с информация, че Съединени американски щати се пробват да открият контакти с съперници на сегашните афганистански управляващи (талибаните- бел.ред.) и скрито спонсорират " Ислямска страна с тази цел . Това заяви Замир Кабулов, специфичен представител на съветския президент за Афганистан, шеф на втори азиатски отдел на съветското външно министерство, представен от съветския вестник " Известия ". Нито той, нито изданието обаче показват доказателства, подктрепящи това изказване .

" Да, има такива данни, те го вършат не за положително, а за щета, тъй като в действителност желаят да отмъстят за срамното си военно-политическо проваляне в Афганистан. И като възмездие те вършат всичко, с цел да не се откри мир в тази многострадална земя ", сподели Кабулов в ефира на телевизионния канал " Россия 24 ".
 Талибаните затварят салоните за хубост в Афганистан
Талибаните затварят салоните за хубост в Афганистан

На дамите се не разрешава и да работят в търговски центрове

" Най-лошото е, че в допълнение към контактите с въоръжената съпротива в Афганистан, англосаксонците прикрито спонсорират " Ислямска страна ", която е настроена против стабилността освен на нашите централноазиатски сътрудници, другите съседи на Афганистан, само че и на сигурността на Русия ", означи специфичният представител на президента.

В средата на октомври 2022 година, съветският президент Владимир Путин разгласи нуждата от работа с актуалните управляващи на Афганистан и съгласуване на действията в тази посока . Руският държавен глава тогава акцентира, че западните разследващи служби от Съединени американски щати и Англия предизвикват формирования в Афганистан, които се опълчват на талибаните. Но даже и при тези условия Русия поддържа нужното равнище на контакти с талибаните, които са на власт в страната.

Президентът уточни, че е в полза на държавните управления на азиатските страни да не позволен повтаряне на гражданската война в Афганистан.
 Талибаните покриха лицата и на манекените по магазините
Талибаните покриха лицата и на манекените по магазините

Това е един от знаците на пуританското ръководство на талибаните над Афганистан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР