Русия призова Прищина и стоящите зад нея САЩ и Европейски

...
Русия призова Прищина и стоящите зад нея САЩ и Европейски
Коментари Харесай

Москва призова Косово да прекрати провокациите и да зачита правата на сърбите

Русия прикани Прищина и стоящите зад нея Съединени американски щати и Европейски съюз да спрат провокациите и да зачитат правата на сърбите в Косово. Това се показва в коментар на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, публикуван довечера.

" Призоваваме Прищина и стоящите зад нея Съединени американски щати и Европейски Съюз да спрат провокациите и да зачитат правата на сърбите в Косово ", сподели Захарова.

Сръбското министерство на защитата заяви, че армията й към момента не е минала границата с Косово.  То дефинира решението на Прищина да приложи от 1 август разпоредбите за насилствена замяна на персоналните документи на сърбите като стъпка към тяхното експулсиране от Косово.

Според сръбските управляващи " с решението от 1 август на управляващите в Прищина стартират да се ползват неоправдани дискриминационни правила за насилствена замяна на документите за идентичност и регистрационните номера на транспортни средства на локалните сърби. Това е още една стъпка към прогонване на сръбското население от Косово, изтласкване на косовските сръбски институции, които пазят правата на сръбските поданици от произвола на радикалите от Прищина, ръководени от министър-председателя Албин Курти. Косовските водачи знаят, че сърбите няма да останат безучастни, когато става въпрос за директно посягане върху техните свободи, и съзнателно стигат до крайности, с цел да стартират принудителен сюжет. Разбира се, Белград също е обект на офанзивата, който Западът желае да " обезврежда " с още повече косовски албански ръце ", добави служителят.

Захарова акцентира, че това развиване е още едно доказателство за неуспеха на посредническата задача на Европейски Съюз . " Това е и образец за мястото, което са подготвили за Белград в Европейския съюз, приканвайки го де факто да се помири с лишаването на сънародниците си от цивилен права ", сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР