Русия предупреди Запада в четвъртък, че кибератаките срещу нейната инфраструктура

...
Русия предупреди Запада в четвъртък, че кибератаките срещу нейната инфраструктура
Коментари Харесай

Русия плаши Запада с пряк военен сблъсък с непредвидими последици заради кибератаки

Русия предизвести Запада в четвъртък, че хакерските атаки против нейната инфраструктура рискуват да доведат до директна военна борба и че опитите да се провокира Москва в киберсферата ще бъдат посрещнати с целенасочени контрамерки , оповестява " Ройтерс ".

Предупреждението идва, откакто наподобява, че уебсайтът на министерството на жилищата на Русия е хакнат през почивните дни , като търсенето в интернет на уеб страницата докара до надпис " Слава на Украйна " на украински .

В изказване външното министерство съобщи, че сериозна инфраструктура на Русия и държавните институции са наранени от хакерски атаки и уточни като виновни фигури в Съединените щати и Украйна.
 Проруски хакери нападнаха италианското външно министерство
Проруски хакери нападнаха италианското външно министерство

Пострадали са и други институции

" Бъдете сигурни, че Русия няма да остави без отговор нападателните дейности ", се споделя в известието. " Всички наши стъпки ще бъдат премерени, целенасочени, в сходство с нашето законодателство и интернационалното право ".

В изказването, оповестено от ръководителя на интернационалната осведомителна сигурност на министерството, се споделя, че Вашингтон " съзнателно намалява прага за бойно потребление " на ИТ .

" Милитаризацията на осведомителното пространство от страна на Запада и опитите да се трансформира в сцена на междудържавна борба доста усилиха опасността от директен боен конфликт с непредвидими последствия ", се споделя в отчета.

Уебсайтовете на доста държавни компании и новинарски организации претърпяха спорадични опити за хакерство, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, постоянно за проявление на информация, която е в несъгласие с формалната позиция на Москва за спора.

Президентът Владимир Путин съобщи през май, че броят на хакерските атаки против Русия от непознати " държавни структури " се е нараснал няколко пъти и прикани страната да ускори своята ИТ сигурност.
 Путин: Срещу Русия стартира огромна кибервойна, само че сме готови
Путин: Срещу Русия стартира огромна кибервойна, само че сме готови

Москва ускорява киберзащитата си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР