Русия предупреди Запада, че намеренията му да се опита да

...
Русия предупреди Запада, че намеренията му да се опита да
Коментари Харесай

Москва предупреждава Запада: Таван на цените на руските петрол и газ ще ви унищожи

Русия предизвести Запада, че желанията му да се опита да ограничи цената на съветските нефт и газ като възмездие за войната в Украйна ще се провалят и в последна сметка ще доведат до неустойчивост на Съединените щати и Европа, оповестява " Ройтерс ".

Конфронтацията към Украйна накара клиентите от Европейски Съюз да понижат купуваните количества съветска сила, до момента в който Г-7 и Европейски Съюз се пробват да наложат таван на цените на съветския нефт и газ.

Точно преди ЕС да разгласи таван на цените на съветския газ в сряда, президентът Владимир Путин се закани да прекъсне доставките, в случай че бъдат наложени сходни ограничавания, заплашвайки Запада, че ще замръзне като вълча опашка в приказка.

Г-7 желае да наложи таван на цените на петрола, съгласно който няма да се обезпечава обезпечаване, финансиране и ходатайство за петролни товари на цена над избраната горна граница на цените на суровия нефт и два нефтопродукта.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Западът не схваща по какъв начин сходни стъпки в последна сметка ще се отразят на личните им страни, които в последна сметка ще " се подхлъзнат ".

Колективният Запад не схваща: въвеждането на таван на цените на съветските енергийни запаси ще докара до хлъзгав под под краката му, подчерта дипломатът.

Днес ръководителят на съветския парламент Вячеслав Володин уточни, че проектите на западните страни ще се провалят и цените ще скочат надалеч над техния опит за неестествен таван.

" Това, което държавните чиновници на Г-7 назовават ​​ценови " таван ", ще се трансформира в ценови предел ", написа той в " Телеграм " и акцентира, че международният пазар не се лимитира до седем страни.

Коментарът на Москва демонстрират дълбочината на борбата му със Запада, който съгласно Путин е западаща доминирана от Съединени американски щати коалиция, която има за цел да окове - или даже да унищожи - Русия.

От своя страна ЕС твърди, че е в енергийна война с Русия.

Министрите на енергетиката на Европейски Съюз организираха среща през днешния ден в опит да намерят метод да защитят жителите от стремглаво покачващите се цени на силата и да предотвратят колапса на енергийните компании.

Ние сме в енергийна война с Русия, разгласи чешкият министър на промишлеността Йозеф Сикела при идването си на изключителната среща в Брюксел.

Опитите на Запада да накаже най-богатата страна в света на естествени запаси, вариращи от нефт и газ до злато, метали, въглища и дървен материал, не е лесна задача, изключително когато Китай, Индия и други страни към момента не престават да търгуват с Русия.

Все отново опасността на Путин да пренасочи потоците от съветски нефт и газ на изток би представлявала най-големият завой в съветската енергийна политика, откогато Съюз на съветските социалистически републики построи газопроводи на запад към Европа от Сибир при започване на 70-те години.

Русия е вторият по величина експортьор на нефт в света след Саудитска Арабия, а също и най-големият експортьор на природен газ в света. Европа нормално внася към 40% от своя газ и 30% от своя нефт точно от Русия.

От началото на войната клиентите от Европейски Съюз дадоха обещание да понижат зависимостта си от съветската сила. Москва пък прекъсна доставките по три от най-големите си газопроводи на запад, а доставките на нефт бяха пренасочени на изток.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР