Русия предупреди страните в Организацията на обединените нации, че гласуването

...
Русия предупреди страните в Организацията на обединените нации, че гласуването
Коментари Харесай

Русия заплашва държавите гласуващи срещу нея в Съвета по правата на човека на ООН

Русия предизвести страните в Организацията на обединените народи , че гласуването " за " или " въздържал се " от настояването на Съединени американски щати за изключване на Москва от Съвета по правата на индивида ще се преглежда като " вражески жест " с последствия за двустранните връзки, оповестява " Ройтерс ".

Съединените щати обявиха в понеделник, че ще изискат изключване на Русия, откакто Украйна упрекна съветските войски в убийството на стотици цивилни в град Буча.

193-членното Общо заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк би трябвало да гласоподава мярката в четвъртък.

Мнозинство от две трети от членовете с право на глас - въздържалите се не се броят - може да в профил страна от 47-членния Съвет по правата на индивида , основан в Женева, за осъществяване на груби и систематични нарушавания на правата на индивида.

Мисията на Русия в Организация на обединените нации прикани страните " да се опълчват на антируската резолюция ". Не е ясно незабавно какъв брой страни са получили известието.

" Струва си да се спомене, че освен поддръжката за сходна самодейност, само че и еднообразно отдалечена позиция при гласуването (въздържал се или неучастие) ще се смята за неприветлив жест ", се споделя в известието.

" Освен това позицията на всяка страна ще бъде взета поради както при развиването на двустранните връзки , по този начин и при работата по значимите за нея въпроси в границите на Организация на обединените нации ", се споделя в известието.

Мисията на Русия в Организация на обединените нации отхвърли да разяснява известието, защото не е обществено. Русия е втора година от тригодишен мандат в Съвета по правата на индивида.

" Русия безочливо и намерено заплашва страните, които гласоподават да я отстранят от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, това е единствено в допълнение доказателство, че Русия би трябвало неотложно да бъде отстранена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида ", разяснява Оливия Далтън, представител на задачата на Съединени американски щати към Организация на обединените нации.

Откакто нахлуването на Русия в Украйна стартира на 24 февруари, Асамблеята одобри две резолюции, осъждащи Русия със 141 и 140 гласа " за ". Москва споделя, че прави " специфична интервенция " за демилитаризиране на Украйна.

Русия отхвърля да е нападала цивилни в Украйна , а съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели във вторник, че до момента в който Буча е била под съветски надзор, " нито един граждански не е потърпевш от какъвто и да е тип принуждение ".

Общото заседание и преди е отстранявало страна от Съвета по правата на индивида . През март 2011 година той единомислещо острани Либия поради принуждение против протестиращи от сили, лоялни на тогавашния водач Муамар Кадафи.
 Зеленски пита Секретен сътрудник на Организация на обединените нации: С какво Русия е друга от
Зеленски пита Секретен сътрудник на Организация на обединените нации: С какво Русия е друга от " Ислямска страна "?

Организация на обединените нации не извърши главната си функционалност, занапред следва светът да види какво Русия е направила в другите градове

Руският външен министър Сергей Лавров също прави изказване в сходен жанр и тенденция . Изявлението му пред съветски медии популяризира и съветското посолство в България на страницата си във Facebook.

Лавров декларира: Бихме желали още един път да призовем виновните за дейностите на Киев (знаем кои са те) да осъзнаят своята отговорност за сигурността в Европа , за бъдещето на международния ред и да подсигуряват, че всички правила на Устава на Организация на обединените нации се съблюдават на процедура. Русия е подготвена за този диалог.

" За да реализираме действителен прогрес, освен видимо, настояваме да се изпрати категоричен сигнал до Киев да не взе участие в саботажи. В противоположен случай рискуваме да повторим ориста на споразуменията от Минск. "

Обосновката му е, че договарянията сред Русия и Украйна е в тупик, а украинската страна не улеснява, а затормозява единствено процеса.

" Ако украинската делегация продължава да твърди, че са нужни спомагателни стъпки от страна на Руската федерация и изрично отхвърля (както прави сега) даже да разисква дилемите по денацификация и демилитаризация , възобновяване на правата на съветския език, както и да твърди, че няма проблеми с съветския език, правата на рускоезичното население и нацификацията на всички региони на страната, не мисля, че това ще улесни по-нататъшния ход на преговорния развой ", изяснява Лавров.
 Орбан предложения Путин на мирни договаряния в Будапеща със Зеленски, Макрон и Шолц Обновена
Орбан предложения Путин на мирни договаряния в Будапеща със Зеленски, Макрон и Шолц

Путин е приел с условия и му е обяснил за провокации на Украйна в Буча
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР