Русия предприе масирана атака с дрон рано в петък, удряйки

...
Русия предприе масирана атака с дрон рано в петък, удряйки
Коментари Харесай

Вълна от руски дронове порази критична украинска инфраструктура през нощта

Русия предприе масирана офанзива с дрон рано в петък, удряйки сериозна инфраструктура в западната и южната част на Украйна. Унищожени са частни къщи и търговски здания в Харков, вторият по величина град в Украйна, споделиха публични лица, представени от " Ройтерс ".

Военновъздушните сили оповестиха, че са свалили 24 дрона " Шахед " от 40, изстреляни от Русия, най-голямата офанзива с дронове от седмици, ориентирана към Харков на североизток, Одеса и Херсон на юг и региона на Лвов на границата на Украйна с Полша на запад.

Една ракета X-59 също е свалена, оповестиха военновъздушните сили.

" С наближаването на зимата съветските терористи ще се опитат да нанесат повече вреди . Ще отговорим на врага ", сподели президентът Володимир Зеленски за офанзивата, добавяйки, че противовъздушната защита е била дейна в 10 разнообразни района.

Длъжностни лица споделят, че Украйна се готви за втора зима на съветски въздушни удари по енергийната система , която те предизвестяват, че е по-уязвима от предходната година, защото има по-малък непотребен потенциал и малко аварийно съоръжение.

Военновъздушните сили споделиха, че дроновете  са били изстреляни на няколко талази и са летели до разнообразни райони на дребни групи . Въздушната паника в някои райони продължи няколко часа през нощта.

Максим Козицкий, губернаторът на Лвов, сподели, че инфраструктурно оборудване е било ударено пет пъти по време на офанзивите против неговия район, само че не даде детайлности за вредите. Той заяви, че няма жертви.

Във и покрай региона Ивано-Франковск е бил ударен боен обект , сподели губернаторът Светлана Онищук.

Областният шеф на Одеса Олег Кипер заяви за удар по инфраструктурен обект в южния район.

Олег Синегубов, губернатор на Харков, сподели, че дронове са блъснали цивилна инфраструктура и са предизвикали пожари във и покрай град Харков. Той сподели, че осем души, в това число две деца, се нуждаят от здравна помощ заради стрес.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко сподели, че осем частни къщи, триетажна постройка, няколко коли и автосервиз са били развалени по време на офанзивата против Харков.
 Русия удари с ирански дронове по цивилен цели в Харков
Русия удари с ирански дронове по цивилен цели в Харков

Въздушна паника е оповестена в съвсем цяла Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР