Русия постави в предварителния арест единадесети заподозрян за атаката срещу

...
Русия постави в предварителния арест единадесети заподозрян за атаката срещу
Коментари Харесай

Москва вкара в предварителния арест още един заподозрян за атентата в „Крокус сити хол“

Русия сложи в предварителния арест единадесети обвинен за офанзивата против концертната зала „ Крокус сити хол “ в Подмосковието, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.
 
Таджикистанецът Мухамад Зоир Шарипзода е упрекнат, че е направил терористичен акт, съобщи московският съд, взел решението за мярката. 

Единадесет души бяха задържани след нападението, като от тях четирима са считани за директни причинители. Клонът на „ Ислямска страна “ в Афганистан пое отговорност за нападението, само че Русия на няколко пъти съобщи, че счита, че зад него стоят „ украински националисти “. Киев отхвърля тези обвинявания. 

Припомняме, че минимум 144 души бяха убити при нападението на 22-ри март в Crocus City Hall, което е и най-смъртоносното в Русия от 20 години насам.

Службите на Съединените американски щати настояват, че са предизвестили Русия, че „ Крокус Сити хол “ е евентуална цел за терористична офанзива. 

Още след смъртоносната пукотевица в концертната зала от Белия дом припомниха, че са предизвестили Кремъл за висок риск от офанзива в Москва. Тогава администрацията на Владимир Путин не послуша предизвестията. 

Предупреждението за Кремъл е станало ден преди Америка да разгласява апел към своите жители в Москва да заобикалят обществени събития. Информация е предадена непосредствено на ФСБ, настояват източници на „ Вашингтон пост “.

Според изданието в началото сигурността била затегната, като в това число бил изработен инструктаж на личния състав в „ Крокус Сити хол “ какво да вършат при терористична офанзива. По-късно локалната полиция смъква гарда. Защо това се случва – не излиза наяве.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР