Русия показа на американските инспектори ракетната система Авангард с хиперзвуков

...
Русия показа на американските инспектори ракетната система Авангард с хиперзвуков
Коментари Харесай

Русия демонстрира пред експерти от САЩ ракетната система "Авангард"

Русия сподели на американските инспектори ракетната система " Авангард " с хиперзвуков хвъркат блок, показва в изказване съветското Министерство на защитата, представено от съветските медии.

Комплексът е показан като част от използването на Договора сред Русия и Съединените щати по отношение на ограниченията за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия.

" На територията на Русия, пред американския екип за инспекция е извършена проява на ракетната система " Авангард " с хиперзвуков хвъркат блок ".

Подчертава се, че Русия организира демонстрацията, с цел да обезпечи жизнеспособността и успеваемостта на Договора Нов СТАРТ. Американски инспектори са в Русия от 24 до 26 ноември.

По-рано съветското външно министерство разяснява, че ракетните системи " Сармат " и " Авангард " не опонират на контракта СТАРТ.

В средата на май бе обявено, че стратегическите ракетни сили стартират да получават комплекси " Авангард ". Министерството на защитата отбелязва, че инсталирането на комплекса на бойно дежурство е планувано за декември.

Показаната УР-100Н УТТХ е нуклеарна междуконтинентална балистична ракета, стратегическо оръжие, което влиза във въоръжените сили на Русия в началото с 2 полка, всеки от които ще разполага с 6 МБР основани в силози. Хиперзвуковият блок е в положение да доближи скорост над 20 M (скорост на звука).

Руските медии питат, подготвена ли е американската страна да одобри съветски инспектори в своите уреди, където се създават най-новите оръжия.

Те допълват, че Русия е единствената страна в света, която публично е оповестила, че разполага с хиперзвуково оръжие. През февруари тя разгласи стартирането на стратегически ракетен комплекс " Авангард " и сполучливи тествания на хиперзвуковата противокорабна ракета " Циркон ".

Договорът за редуциране на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ-3), подписан през 2010 година, остава единственото сегашно съглашение сред Русия и Съединени американски щати за ограничение на военната мощност.

Споразумението изтича през февруари 2021 година и към този момент Вашингтон не афишира дали има намерение да го удължи. Доналд Тръмп изяснява за желанието да се създаде ново тристранно нуклеарно съглашение сред Русия, Китай и Съединени американски щати. Пекин отхвърля тази концепция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР