Русия поиска днес обяснения от САЩ за обвиненията, повдигнати на

...
Русия поиска днес обяснения от САЩ за обвиненията, повдигнати на
Коментари Харесай

САЩ да обяснят обвиненията срещу руска юристка, срещала се със сина на Тръмп през 2016 г.

Русия изиска през днешния ден пояснения от Съединени американски щати за обвиняванията, повдигнати на съветска юристка, участвала на среща в "Тръмп Тауър " през юни 2016 година, предадоха Ройтерс и ТАСС.

По-рано тази седмица Наталия Веселницкая, която представлявала съветски обвинени по дело в Съединени американски щати за пране на пари, завършило през 2017 година бе упрекната и във възпрепятстване на правораздаването по този развой. Според американската прокуратура тя е подала декларация, за която излъгала, че е получена от съветското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Да се стартират наказателни каузи с неразбираеми искания против съветски жители стана постоянен табиет в Съединени американски щати. Не сме подготвени да се примирим с това ", сподели говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова. Тя изиска от Съединените щати "точни и рационални пояснения, с какво са свързани повдигнатите (на Веселницкая) обвинявания. Още повече, че правосъдното слушане по делото за компанията "Превезон Холдингс " от дълго време е завършило ".

Мария Захарова отхвърли появили се клюки за готвена замяна на арестувания в Русия по обвинявания в шпионаж американец Пол Уилан за рускинята Мария Бутина, която предишния месец се призна за отговорна в Съединени американски щати, че е задграничен сътрудник.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР