Русия подкрепя Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) в обучението

...
Русия подкрепя Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) в обучението
Коментари Харесай

Росатом подкрепя МААЕ в обучението на кадри


Русия поддържа Международната организация за атомна сила (МААЕ) в образованието на фрагменти за новите страни, които желаят да развиват атомна енергетика. Това разгласи генералният шеф на съветската корпорация „ Росатом “ Алексей Лихачов по време на 63-та сесия на Генералната конференция на МААЕ във Виена.

„ Подкрепяме присъединяване на МААЕ в подготовката и образованието на чиновници в страни, които са решили да построят първата си атомна електроцентрала “, означи Лихачов. По думите му през последните три години над 450 души се образоват единствено по съветски стратегии под егидата на Агенцията.

„ Сега незабавно отделяме 4 милиона евро, с цел да продължим тази самодейност “, означи Лихачов. Той бе безапелационен, че вниманието би трябвало да бъде ориентирано върху развиването на технологиите.

„ Ние построяваме вкъщи и предлагаме на сътрудниците си референтни енергоблокове на АЕЦ с високо равнище на сигурност “, сподели той. И напомни, че строителството на Беларуската АЕЦ е към своя край, построяването на енергоблокове в Индия, Бангладеш, Турция и Финландия продължава, а на площадките в Унгария и Египет са в ход строително-монтажни действия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР