Русия отрече днес като неоснователни твърденията на американски представители, че

...
Русия отрече днес като неоснователни твърденията на американски представители, че
Коментари Харесай

Русия отрича твърденията, че е отговорна за кибератаки срещу Украйна

Русия отхвърли през днешния ден като неоснователни изказванията на американски представители, че е виновна за хакерските атаки против уеб сайтове на украински банки и държавни институции, съобщи Ройтерс, като се базира на известие в Twitter на съветското посолство в Съединени американски щати.

" Категорично отхвърляме тези безпочвени изказвания на държавното управление и заявяваме, че Русия няма нищо общо със упоменатите събития и по принцип в никакъв случай не е правила и не прави каквито и да било " зловредни " дейности в киберпространството ", уточни посолството.

Американската съветничка по националната сигурност Ан Нюбъргър през вчерашния ден сподели, че зад осъществените в последно време поредност офанзиви от вида DDoS за блокиране на достъпа до дадена уеб услуга, засегнали за малко украински банкови и държавни уеб сайтове, са дело на съветското военно разузнаване. По-късно сходни обвинявания насочи и Англия, която съобщи, че е съвсем несъмнено, че съветското военно разузнаване ГРУ е забъркано в хакерските атаки против украински банки през седмицата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР