Русия остава отворена за диалог със Съединените щати относно контрола

...
Русия остава отворена за диалог със Съединените щати относно контрола
Коментари Харесай

Песков: Русия остава отворена за диалог със Съединените щати относно контрола върху въоръженията

Русия остава отворена за разговор със Съединените щати по отношение на контрола върху въоръженията, само че Москва чака съответни оферти от Вашингтон по дипломатически канали, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

Песков назова " значимо и позитивно " изказването на съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, че Съединените щати са подготвени на разговор с Русия за надзор на въоръженията без предварителни условия.

„ Разбира се, ние чакаме, че той ще бъде подсилен с в действителност стъпки по дипломатически канали. И тогава ще бъде допустимо да се прегледат препоръчаните формати на разговор. Руската федерация остава отворена за разговор, считаме това за извънредно значимо, само че би трябвало да първо разберете по какъв начин е дефинирано това предложение ", съобщи още Песков.

„ Разбира се, при такива значими и чувствителни въпроси е доста мъчно да се разчита на изказвания в пресата, изключително когато изпитваме изострен дефицит на взаимно доверие в нашите двустранни връзки ", добави Песков.

По-рано Съливан сподели, че Вашингтон е подготвен за двустранни договаряния за надзор на въоръженията с Москва и Пекин " без предварителни условия ". Както той посочи, изразът " без предварителни условия " не значи, че Съединени американски щати няма да " потърсят отговорност " на нуклеарните сили за " неразумно държание ". Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков по-късно уточни, че изказването на Съливан е опит „ да се показа позицията на Съединени американски щати в по-привлекателна форма за интернационалната общественост, в сравнение с в действителност се образува ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР